Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi Empty
MesajKonu: Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi   Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi EmptyPtsi Nis. 06, 2009 3:29 pm

Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi DkskdsakdasdCumhurbaşkanı Gül: "İlişkilerimizin stratejik boyutunu bir kez daha gözden geçirdik. Terörle mücsdele iki ülkenin de önemli konularından biridir. Bundan sonra da işbirliğimizi daha ileri konuma taşıyacağız. Birçok konuda el birliği içinde olma kararındayız. Sayın Başkan'a AB konusunda da kendisine teşekkür ediyoruz."

ABD Başkanı Obama: "İtalya'daki depremle ilgili haberi aldık. Oradakilere başsağlığı diliyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda yardım ekiplerini oraya ulaştırabiliriz. 1 haftadır Avrupa'da seyahat etmekteyim. Bu seyahatte sorulan sorular oldu. Burada Türkiye'nin önemimi vurgulamak istiyorum. Dünya açısından çok önemli bir ülke. Batı ve Doğu arasında bir köprü. Eski medeniyetlerle ulus devletlerin birarada yaşadığı ve canlı ekonomiye sahip bir ülkedir. NATO üyesidir. Bunlar bölgesel ve stratejik anlamnda önemlidir. Sayın Gül'ün ve Sayın Erdoğan'ın liderliğinin beni heyecanlandırdığını söyleyebilirim. Türkiye'nin Afganistan'daki çabalarını ele aldık, stratejik olarak belli noktalara değindik. Katkıları ele aldık. Irak'taki konuları tartıştık. Ortak bir görüşe sahip olmanın gereğinin altı çizildi. Dünya genelindeki sorunların çözümlerinden de konuştuk. Ticari ilişkilerimiz hakkında da konuştuk. Ekonomik anlamda yapılacak şeyler var. İletişim kanalları hger iki ülke arasında giderek iyileşecek. Bunun ABD ve Türkiye için iyi olacağını düşünüyorum. Terrörizm konusunda Türkiye'ye verdiğimiz desteği yineledim. Son derece üretken bir toplantıydı. Birlikte çalışarak pek çok stratejiyi şekillendirebileceğimizi gördüm. Bu Müslüman dünyayla bizi de bağlayacaktır. Ve burada görüşülenler geleceğe de taşınacaktır.

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI

Obama: Benim Ermeni konusuyla ilgili görüşlerim belli. Ama Değiştirmedim. Ermenistan ve Türkiye arasında müzakereler olmaktadır. Bu konu da ele alınmaktadır. Bu müzakereleri izlemekteyim. Bunlar meyvelerini çok yakın dönemde verebilirler. Benim yapmak istediğim kendi görüşlerime odaklamak değil Türkiye'nin görüşlerine odaklanmak ve o noktadan hareket etmektir. Türkiye'yi bu konuda cesaretlendirmelidir. Bu konularda ileriye giden yolun hızlı olması sağlanmalıdır. ABD Başkanı olarak yakın gelecekte yapılacak açıklamalara yönelik birşey söylemek istemiyorum. Türklerin ve Ermenilerin aynı noktaya yapıcı biçimde gelmelidir. Yapmak istediğim Sayın Gül'ün şimdiye kadar son derece başarılı olan müzakereleri konusunda yardımcı olmaktır. Kimsenin bu müzakereleri saptırmasını istemiyorum

Gül: Bu tarihi bir olaydır. 1915 yılında Dünya Harbi sırasında yaşanmış bir olaydır. Bazı ülkeler tarafından bazı vatandaşiları proveke edilmiş. Birçok kişi hayatını kaybetmiş. Türkler çok büyük bir kayıba uğramıştır. O dönemlerde Balkanlardan Kafkaslardan milyonlarca Müslüman nüfus yerlerinden edilmiş. Türkiye, yeni nesilleri nefret duygusuyla beslememek için bunu büyütmemiştir. Ama ndünyada çok gündeme getirilmiştir. Tarihçiler, uzmanlar otursunlar bu konuyu çözsünler biz hazırız dedijk. Buna siyasetçiler karar veremez ki! kİM HAKLI KİM HAKSIZ buna bir siyasetçi nasıl bilecek bunu? Ortak bir komisyon kurulsun o komisyon ne karar verecekse o olsun. Biz bir arşiv açtık. Herkes gelip baksın diye. Biz iyi ilişkiler olmasını istiyoruz herkesle. Ermenistan vatandaşları da Türkiye'de burada kazancını sağlıyorsa diğer ilişkilerimizi neden olmasın dedik. Görüşmeler başladık. Bu görüşmelerin en iyi derecede neticelenmesini istiyoruz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi
» OBAMA'NIN ZİYARETİ
» Obama sünnetli mi?
» Obama'nın korktuğu an
» OBAMA'YA KORUMA KALKANI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: