Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi Empty
MesajKonu: Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi   Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi EmptyPerş. Mart 19, 2009 3:14 am

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini davet ederek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası hakkında bilgi aldığını belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası'nın nereden kaynaklandığını, nasıl olduğunu yasal gerekçeleriyle anlattım'' dedi.

Aydın, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmenin ardından YSK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muammer Aydın, görüşmenin içeriğine ilişkin soru üzerine, ''Sayın Cumhurbaşkanımız beni davet etti. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile ilgili bilgi aldı. Nedir olayın hukuki boyutu, hukuki yanı nedir' diye bilgi aldı. 'TC Kimlik Numarası'nın yasal dayanağı nedir' diye sordu. Onları anlattım. 'Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına saygılıyım. O yönde en ufak bir şeyimiz olmaz. Benim kuşkum Türkiye'nin yurt dışında seçim yönünden sicili çok temiz. Bu yönden bir sakınca doğmasın, benim derdim, sıkıntım budur' dedi. Bu konuda konuştuk, konuştuğumuz konular bunlar'' karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, herhangi bir talebi olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken de Aydın, ''Yok kesinlikle. Sadece Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası'nın nereden kaynaklandığını, nasıl olduğunu ben yasal gerekçeleriyle anlattım. Başka bir şey yok'' dedi.

''Yasal gerekçeleri anlattığınızı söylediğinize göre YSK'nın bu akşamki toplantısında aynı kararda ısrarcı mı olunacak?'' sorusuna karşılık olarak da Aydın, ''Siz kendi yorumunuzu yaptınız, bize bir şey kalmadı'' dedi.

Aydın, ''Yasal dayanaktan ziyade konuyla ilgili kararın sadece YSK tarafından alınmış olduğu gibi bir algılama var. Burada sorumlu YSK mı?'' sorusu üzerine de ''YSK kendi başına buyruk bir kurum değil. 298 sayılı yasanın 87. maddesini açın okuyun. Orada açıkça, net olarak yazılı'' yanıtını verdi.

''Yasal dayanak karşısında Cumhurbaşkanı Gül ikna oldu mu?'' sorusunu yanıtlarken de Aydın, ''Mutlaka... Yasal dayanak belli zaten. Herkes bunu okuyunca ikna olacaktır'' dedi.

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Obama ve Gül'ün görüşmesi sona erdi
» CUMHURBAŞKANI YSK BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK
» Cumhurbaşkanı Gül'ün Obama menüsü
» 41 yıllık belediye başkanı seçilemedi
» ABD Başkanı'ndan Türkçe selam

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: