Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Obama sünnetli mi?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Obama sünnetli mi? Empty
MesajKonu: Obama sünnetli mi?   Obama sünnetli mi? EmptyPerş. Mart 19, 2009 6:27 pm

ABD Başkanı Obama’nın üvey kardeşi George Obama, “Dışı farklı ama, içi Müslüman’dır” diye bir iddia ortaya atarak gitti İstanbul’dan. Kardeş Obama geride şu soruyu bıraktı: “Obama’nın içi Müslüman’sa acaba sünnetli olabilir mi?” ABD’deki sünnet istatistiklerine göre, olabilir de olmayabilir de.

SEX and the City dizisine bakarsanız, kendini bilen zevk sahibi New York’lu kadınlar asla ve asla sünnetsiz erkeklerle yatmıyor. Dizinin bir bölümünde şöyle bir olay gelişiyor: Charlotte, beraber olduğu erkeğin sünnetsiz olduğunu görünce dehşete düşüyor, kızlara (Carrie, Samantha,Miranda) anlatınca onlar da dehşete düşüyor. “Nasıl sünnetsiz olur?” soruları havada uçuştuktan sonra, ağır baskı altındaki sünnetsiz kahraman, “kestiriyor”. Charlotte’un sünnet başarısı uzun sürmüyor. Çünkü sünnetli kahraman, “Artık yeni bir hayata başlıyorum, başkalarını da denemeliyim” diyerek Charlotte’a veda ediyor. Dizideki bumuhabbet, din ve kültür kriterinden tamamen bağımsız gelişiyor. Yani ABD’de, Yahudi ve Müslüman olmayanlar arasında da bir sünnet kültürü geliştiği anlaşılıyor. Nitekim ABD’deki istatistikler şu anda ülkedeki erkeklerin yüzde 77’sinin sünnetli olduğunu gösteriyor. Hangi inanca bağlı olduğuna bakılmaksızın verilen rakamlara göre sünnetli beyaz erkeklerin oranı yüzde 80.

SİYAHLAR DAHA AZ

Siyahlar arasında ise yüzde 45. Bazı hastanelerin kayıtları, erkek bebeklerin yüzde 90’ının sünnet edildiğini gösteriyor. Ulusal Sağlık ve Sosyal YaşamAraştırması çerçevesinde, 1932-1971 arasında doğan erkeklerin yüzde 77’si sünnetli olduğu cevabını veriyor. Ancak sünnet uygulaması dönemlere göre farklılıklar gösteriyor. Örneğin 1932 yılında sünnet oranı yüzde 31’ken, 1965’te zirve yapıyor: Yüzde 85. Sonra tekrar düşüşe geçiyor. Bu istatistik çerçevesinde Obama sünnetli olabilir; çünkü 1961 doğumlu. Sünnetin yaygınlaştığı dönemde dünyaya gelmiş. Sünnetli olmayabilir; çünkü siyahlar arasındaki oran beyazlara göre çok düşük. Obama, o yüzde 45’lik sünnetli siyah kesime dahil olmayabilir.

BU SORUNUN GEREKÇELERİ

OBAMA sünnetli mi, sünnetsiz mi sorusunun ardında yatan gerekçeler şöyle: 1- Hemöz, hemde üvey babasıMüslüman. Kenyalı baba Barack Obama’nınMüslüman olduğu biliniyor. Annesi Ann Dunhamdaha sonra bir Endonezyalı Müslüman’la evleniyor. Obama’nın çocukluğu, üvey babanın memleketi Endonezya’da geçiyor. Endonezya dünyanın en kalabalık nüfuslu Müslüman ülkesi. Müslüman kültürü içinde dört yıl geçiriyor.
2- ABD’de erkeklerin yüzde 77’si hangi dinden olduğuna bakılmaksızın sünnetli. Siyahlar arasındaki oran yüzde 45.

Bir yazar Obama sünnetli mi anketi yapmıştı

BAŞKANLIK kampanyası sırasında rakip Cumhuriyetçiler, Obama’nın aslında Müslüman olduğu savını işledi. İşte bu ortamda geçen yıl yazar David Sedaris, yeni kitabının tanıtım turu sırasında “Obama sünnetlimi?” diye halk arasında anket yaptı. Obama kendisi açıklamadığı sürece asla bilinemeyecek bu olguyla ilgili görüşler ileri sürüldü. Çoğunluk “sünnetli” dedi. Ancak Obama’nın Hawaiili beyaz annesi Ann Dunham’ın “bireyin özgürlüğüne” inanan bir kişi olarak, oğlunu sünnet ettirmiş olamayacağı görüşü de ileri sürüldü. Obama’nın annesi Katolik olmadığı için, sünnet yaptırmasının önünde bir engel yok. Katolik Kilisesi’ne göre sünnet günah.

ABD neyi tartışıyor?
ABD’de inançla doğrudan bağlantılı olmayan, kültürel nitelik taşıyan sünnet uygulaması önemli bir tartışma konusu. ABD’deki bazı tıp kurumlarının araştırmalarıyla Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre sünnet, özellikle AIDS’e karşı belli ölçüde koruma sağlıyor. Sünnete karşı çıkanlar ise bunun cinsel hayatı etkilediğini ve küçük yaşta yapıldığı için de insan hakları ihlali olduğunu savunuyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Obama sünnetli mi?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Obama'nın korktuğu an
» Obama'ya HIV virüsü şoku
» Obama Avrupa turuna
» OBAMA'YA KORUMA KALKANI
» Cumhurbaşkanı Gül'ün Obama menüsü

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Dünya-
Buraya geçin: