Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Amsterdam Belediye Başkanı: 'Acınız acımızdır'

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Amsterdam Belediye Başkanı: 'Acınız acımızdır' Empty
MesajKonu: Amsterdam Belediye Başkanı: 'Acınız acımızdır'   Amsterdam Belediye Başkanı: 'Acınız acımızdır' EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 6:33 am

Amsterdam Schiphol Havalimanında Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar ve Belediye Başkanı Weterings basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda Hollandalı ve Türk basın mensubunun izlediği toplantıya Büyükelçi ve Belediye Başkanının yanı sıra THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, THY yetkilileri ve Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ katıldı.

İlk konuşan Belediye Başkanı Weterings "Sizinde bu gün bizden öğrendiğiniz gibi 4 Amerikalı ve 5 Türk vatandaşı bu elim kazada hayatını kaybetti.Biz ailelerine başsağlığı diliyoruz. Acınız acımızdır. Kaybettiklerimiz için kısa bir süre içerisinde bir anma töreni organize edeceğiz." dedi.

THY'NİN UÇUŞ LİSTESİNDE OLMAYAN 135. YOLCUNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Durumu kritik olan bir kişinin haricinde diğer yaralıların durumunun iyi olduğunu söyeyen Weterings, "THY listesinde 134 yolcu gözükürken uçakta 135 kişinin olmasından dolayı son yolcu kimliği belli. Fakat soruşturmanın selameti açısından ileriki zamanlarda gerekli açıklama yapılacaktır. Ama bu onun ölüler arasında olduğu anlamına gelmiyor. Her türlü konuda tüm araştırmalar sürüyor. En kısa sürede bu kişinin kimliği açıklanacak." diye konuştu.

TC Büyükelçisi Selahattin Alpar da "Bu acı olayı yüreğimiz de hissediyoruz ve alilerin acısını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yapılan yoğun çalışmalar sonunda kimlikler belirlendi ve ölenlerin Türkiye'ye götürülmesi için gerekli tüm işlemler tarafımızdan tamamlandı." dedi.

Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu ise "Bu vahim olayı duyar duymaz Türkiye ve Türk Hava Yoları olarak hemen acil bir şekilde harekete geçtik. Hemen bir kriz masası oluşturduk. İki gündür uçağımız Amsterdam Schiphol Havalimanında beklemektedir. Araştırma ve bürokrasilerin birkaç gün sürdü. Basın toplantısından bir saat önce cenazelerin Türkiye'ye götürüleceği söylendi. Burada her birim ayrı çalıştığı için direkt diyalog kurmak sorunu yaşadık. Bu arada ölenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.Konu hakkında ki hukuki süreç devam ediyor." diye konuştu.

Cihan
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Amsterdam Belediye Başkanı: 'Acınız acımızdır'
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 41 yıllık belediye başkanı seçilemedi
» Valilik malzeme dağıttı, belediye el koydu!
» CUMHURBAŞKANI YSK BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK
» ABD Başkanı'ndan Türkçe selam
» Cumhurbaşkanı - YSK Başkanı görüşmesi sona erdi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Yaşam-
Buraya geçin: