Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yeşilçam'ın iki devine ''Onur Ödülü''

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Yeşilçam'ın iki devine ''Onur Ödülü'' Empty
MesajKonu: Yeşilçam'ın iki devine ''Onur Ödülü''   Yeşilçam'ın iki devine ''Onur Ödülü'' EmptyÇarş. Mart 18, 2009 1:31 pm

Beykent Üniversitesince düzenlenen ''2. Türk Sineması Sevgi Günü Onur Ödülleri 2009'' etkinliği kapsamında, ''Vesikalı Yarim'' filminin 40. yılı nedeniyle yönetmen Ömer Lütfü Akad, senarist Safa Önal ve oyuncular Türkan Şoray ile İzzet Günay'a ''Onur Ödülü'' verildi.

Sanatçı Türkan Şoray, Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Beykent Üniversitesine, sanata ve sinemaya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, böyle anları yaşamanın sanatçılar için büyük mutluluk olduğunu dile getirdi.

''Vesikalı Yarim''in kendisi için inanılmaz bir film olduğunu ifade eden Şoray, üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen bugün çekilmiş gibi, aynı heyecanı yaşadığını belirtti.

Bugüne kadar 200'ün üzerinde film çektiğini ancak ''Vesikalı Yarim''in senaryosunun çok farklı olduğunu anlatan Şoray, ''Safa Önal, senaryoyu bana ilk kez okurken, göz yaşlarımı tutamadım'' dedi.

Sanatçı İzzet Günay da Safa Önal'ın ''Vesikalı Yarim'' filminin senaryosunu yazmakla çok güzel bir iş çıkardığını ifade etti.

Bu filmin senaryosu gibi iyi senaryoların çok az yazıldığını belirten Günay, filmin yönetmeni Akad'ın da çok iyi bir yönetmen olduğunu kaydetti.

Bir rejisörün nasıl olması gerektiğini ilk defa ''Vesikalı Yarim'' filminin setinde gördüğünü dile getiren Günay, ''O dönemlerde starlar birinci, rejisörler ikinci, senaryo üçüncü plandaydı. Türk sinemasında ciltli olarak elime aldığım ilk senaryo Vesikalı Yarim'di. Bizi bugünlere taşıyan Türk seyircimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizi özenle koruyarak bugünlere taşıyan onlardır. Bir sanatçının istediği tek şey var, alkışlar ve ödüller'' diye konuştu.

Senarist Safa Önal, ''Vesikalı Yarim'' filminin kendisini de çok etkilediğini, bu filmin eğrisiyle doğrusuyla her şeyi denk gelmiş bir film olduğunu ifade etti.

Törende daha sonra, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik Türkan Şoray'a, Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat İzzet Günay'a, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Erkan Çelik de Safa Önal'a ''Onur Ödülü'' sundu.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Ömer Lütfü Akad'ın ödülü, Prof. Dr. Oğuz Makal'a verildi.

Törende ayrıca, film eleştirmeni Atilla Dorsay, ''Vesikalı Yarim'' filminin öyküsüyle ilgili bir konuşma yaptı.

Ödüllerin verilmesinin ardından, bugün doğum günü olan Dorsay, kendisi için hazırlanan pastayı Türkan Şoray ve İzzet Günay ile kesti.

Etkinlikte ayrıca, Türk filmi afişleri sergisi açıldı, ''Vesikalı Yarim'' filmi gösterildi.

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Yeşilçam'ın iki devine ''Onur Ödülü''
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tevfik Enişte'ye Onur Ödülü!
» ''Yılın Çocuk Kitapları'' ödülü verilecek
» Erkek karakter ödülü Recep İvedik'e
» CHP'li Onur Öymen de Süper Loto oynadı
» Onur Öymen de iktidar için tarih verdi!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Kültür-Sanat-
Buraya geçin: