Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

"Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi" Empty
MesajKonu: "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi"   "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi" EmptyCuma Mart 13, 2009 12:27 am

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kürtçe şarkı söylemek istediğini için dışlandığını belirttiği sanatçı Ahmet Kaya'ya olan sevgisini bir kez daha dile getirdi. Kutbettin Arzu, "Bugün olsa Ahmet Kaya TRT Şeş'te ya da Türkiye'nin başka kanallarında Türkçe, Kürtçe şarkı söyleyebilecekti. Yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi." dedi.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Kanal A' daki "Görüş Farkı Seçim 2009" adlı programa katıldı.

Canlı yayında bir izleyici Arzu'dan İstiklal Marşı'nı Kütçe okumasını istedi. Arzu ise bu isteği "Yanlış okuyabilirim" diyerek geri çevirdi.

Gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Tercüme edebiyatla uğraşan insanların işi, yanlış okumak istemem. Bir marşı tercüme etmek, onu bir başka dile çevirmek o kadar kolay değil. Arzu, bunun yerine canlı yayında Kürtçe birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı söylemek istediği için dışladığını, hatta yargılandığını kaydeden Kutbettin Arzu, "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi. Ahmet Kaya bu demokratikleşme sürecine, barış sürecine oy verebilecek bir insan. Niye gitti? Kürtçe bir şarkı söyledi, diye. O günün şartlarında yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ama bugün olsa Ahmet Kaya TRT Şeş'te ya da Türkiye'nin başka kanallarında Türkçe, Kürtçe şarkı söyleyebilecekti. 2 gün önce bir konserde Ajda Pekkan Kürtçe şarkı söyledi. Daha önce Ajda Pekkan'ın Kürtçe şarkı söyleme şansı var mıydı?" diye sordu. Arzu, Pekkan'ın Kürtçe şarkı söylemesinin bölgede çok olumlu karşılandığını kaydetti.

DTP'li milletvekillerin Kürtçe bilmediğini anlatan Arzu, "Kaç tane milletvekili Kürtçe biliyor, bilmiyor, doğrusu böyle bir istatistik yapmadım. Mesela Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler hanımefendi. Dışarıdan gelmiş ve Kürtçe bilmiyor. Dolayısıyla DTP içinde milletvekili anlamında da belediye başkanı anlamında da Kürtçe bilmeyenlerin sayısı epeyce fazla. Bir röportajda söyledim Osman Baydemir aday olmazsa o da bana oy verebilirdi." şeklinde konuştu.

Cihan
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
"Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Ataşehir'deki seçimler iptal edilsin"
» Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: