Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor" Empty
MesajKonu: Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor"   Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor" EmptyPerş. Şub. 26, 2009 3:11 am

Afyon'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki parti grubunda Kürtçe konuşan Ahmet Türk'ü eleştirdi. Türkiye'deki farklılıkları yöresel, kültürel ve folklorik özellikler olarak gördüklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz bunları birer zenginlik unsuru olarak görürken bunları bir gerginlik unsuru olarak görenler de var. Bir tarafta sokakta, gündelik hayatta kendi dilini kullananları terörize edenler, bir tarafta ise meclis çatısı altında resmi dil Türkçe'nin kullanılması zorunluluğunu bildiği halde şov yapanlar var" dedi.

İSMAİL SAGUN / AFYON (AJANS HABERTÜRK)

Partisinin düzenlediği miting ve çeşitli açılışlar için Afyon'a gelen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende muhalefete yüklendi. DTP grubunda Kürtçe konuşan Ahmet Türk için "Şov yapıyor" diye eleştiren Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de kafatası milliyetçiliği yapmakla suçladı. Erdoğan, kendisine 7 maddelik bir ekonomik paket öneren CHP lider Deniz ******'a da "Bu işi öğrenmen için çok fırın ekmek yemen lazım" dedi.

DTP, TRT 6'YA KARŞI ÇIKIYOR

Hükümet tarafından Türkçe bilmeyen Kürt kökenli vatandaşların devlet ile iletişimlerini sağlıklı bir zemine oturtabilmek adına TRT 6'ı faaliyete geçirdiklerini aktaran Başbakan Erdoğan, DTP'nin hükümetin TRT Şeş açılımına şiddetle karşı çıktığını hatta Güneydoğu Bölgesinde yaşayan vatandaşların yayınları izlemelerini engellediklerini iddia etti. Başbakan Erdoğan, "TRT 6'yı protesto edenler kriz yaratmaya çalıştılar. Bunlar şov yapmak ve çatışma çıkarmak için hareket ediyorlar. Bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Artık kimse bu ülkede kardeşi kardeşe düşüremeyecektir. Bağcının gözü açıldı. Hiç kimse boşuna uğraşmasın. Millet kimin ne yaptığını iyi biliyor. Millet üzümü de, yiyecek bağcıya da teşekkür edecek" dedi.

DTP Genel Başkanı Türk'ün Meclis tüzüğünde, "Meclis çatısı altındaki konuşmalar ve çalışmalar devletin resmi dili olan Türkçe ile yapılır" ibaresini iyi bildiğini ifade ederek, "Soyadı Türk, kendisi de meclis çatısı altındaki konuşmaların Türkçe yapılması gerektiğini iyi biliyor" dedi. Türkiye'deki farklılıkları yöresel, kültürel ve folklorik özellikler olarak gördüklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz bunları birer zenginlik unsuru olarak görürken bunları bir gerginlik unsuru olarak görenler de var. Bir tarafta sokakta, gündelik hayatta kendi dilini kullananları terörize edenler, bir tarafta ise meclis çatısı altında resmi dil Türkçe'nin kullanılması zorunluluğunu bildiği halde şov yapanlar var" ifadelerini kullandı.

BEN KÜRTÇE PROPAGANDA YAPMIYORUM

TBMM'deki Kürtçe tartışmasının ardından DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Başbakan Erdoğan'ın da Diyarbakır mitinginde vatandaşlara Kürtçe hitap ettiğini söylemesine de değinen Erdoğan, "Zaten bunlar kendi kutlamalarında, mitinglerinde, bilboardlara astıkları ilanlarında Kürtçe'yi kullanıyorlar. Biz de açılımlar gerçekleştirdik. Bölgede Kürtçe kurslar açılması konusunda çalışmalar yaptık. İlk anda büyük bir heyecanla açıldı bu kurslar. Ancak sonrasında kapandı. (Eğitim dili de Kürtçe olsun) diyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde çok büyük istisnalar dışında böyle bir şey yok. Benim Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık unsuruna tabi değildir. Onlar bu ülkenin asli unsurudur. Ana dilinize bir yasak var mı? Aç kursunu ver dersini. Ben Diyarbakır mitinginde sadece TRT Şeş'in açılışında söylediğim (TRT Şeş hayırlı olsun) cümlesini kullandım. Bu cümleyi söylemek de bir Başbakan'ın hakkıdır. Ben Kürtçe propaganda yapmıyorum. Neyin nasıl kullanılacağını iyi biliyorum" diye konuştu.

SENİN GİBİ KAFATASI MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİM

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yüklenen AKP lideri, "Bahçeli bak sana Afyon'dan sesleniyorum. Ben bölge değil il mitingleri yapıyorum. ****** gibi sen de, kapalı spor salonlarından bölge mitingleri yapmak için çıkma. İl mitingleri yap" dedi. Erdoğan, "Terör örgütü ile AK Parti'yi aynı çizgide göstermeye çalışma. Tayyip Erdoğan da en az senin kadar milli hislere sahiptir. Ama senin gibi kafatası milliyetçisi değilim. Ölçüp biçenlerden değilim" dedi.

MİLLETİ FAİZE MAHKUM ETTİNİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Türkiye'yi çok borçlandırdınız'' dediğini anımsatan Erdoğan, kamu net borç stokunun GSYİH'ye oranını yüzde 64'ten yüzde 25'e düşürdüklerini belirterek, ''Devamlı bunların yaptığı borçları ödüyoruz'' diye konuştu. Devletin borçlanma faizini de yüzde 63'ten yüzde 11.5'e indirdiklerini, şimdi bankaların da 14-15 puandan bu orana gelmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Enflasyon yüzde 30, faiz yüzde 63'tü, kimin dönemindeydi? MHP'nin. Benim milletimi faize mahkum ettiniz, sömürdünüz" şeklinde konuştu.

ÇOK FIRIN EKMEK YEMEN LAZIM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün CHP Genel Başkanı ******'a yaptığı "İşsizliğe çaren varsa açıkla" çıkışının ardından ******'ın işsizliği önleme konusunda hazırladığı 7 maddelik öneri listesini Afyonkarahisar'da değerlendirdi. Erdoğan, "Sayın ******, geçmiş bana akıl veriyor. Diyor ki 'İşsizliği gidermek için Türk parası değerli, değerini azaltmak lazım.' Sayın ****** sen git de işine bak. Ekonomiyi git ehlinden öğren. Daha bu işi öğrenmen için çok fırın ekmek yemen lazım, çok. Daha dur bakalım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Daha dur TL öyle bir değerlenecek ki, uluslar arası alışverişlerimizi de TL ile yapacağız. Benim milletimin parasının gidişatını başka ülke paraları belirlemeyecek. Onun adımlarını atıyoruz. Bunlar olacak. Onun altyapısı oluşuyor. İngiltere, Amerika, Rusya yapıyor oluyor, Türkiye yaptığında niye olmasın?" dedi.

DENİZ FENERİ SANIKLARI CEZALARI NEYSE ÇEKERLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri davasında yargılanan isimlerle ilgili olarak, "Cezaları neyse çekerler, beni enterese etmez" dedi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Benimle varsa ilişkisi, o zaman onu ispat et. İspat etmezsen müfteri olursun. Partimle ilgisi olmadığını ispat edemediğin sürece müfterisin. Çünkü dürüst olacaksın. Sen nasıl ana muhalefet partisisin yahu. Dikkat ediyorum avukat mısın, savcı mısın, falcı mısın, müneccim misin nesin?."

KAYIKÇI KAVGASINDA AKTÖR OLMAM

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialara parti yetkililerinin birçok kez cevap verdiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Ayıp. Bu kayıkçı kavgasının içerisinde senin gibi aktör olmak istemiyorum. Ama saldırı olduğu zaman da cevabını vermek zorundayım. Çünkü haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Ben senin arkadaşın, şurada şu kadar yıla mahkum oldu diye kalkıp bir laf söyledim mi? Söylemem" diye konuştu.

KİMSEYE KEFİL OLMAM

Siyasette kimseye kefil olamayacağının altını çizen Erdoğan, "Bana bir zamanlar bir arkadaşımla ilgili sordular. 'Kefil olur musun' diye. O zaman belediye başkanıyım. Ama malum yolculuk başlıyordu hapse gidiyorduk. Ben, 'siyasette babam dahi olsa kefil olmam' dedim. Bazıları dedi ki 'Yahu olur mu?' Ben dedim, siyasette kimseye kefil olmam, babam da olsa yanımdaki arkadaşlarım da olsa olmam. Ekonomik olarak gücüm neye yetiyorsa olurum. Ama siyasette olmam. Beraber yola çıktığımız arkadaşlarımızın sizi terk ettiğini gördük. 18 yaşından beri bu yoldayım. Çoklarını gördük, tanıdık. Geç bu işleri. Dürüst ol dürüst" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından Karaman İş Merkezi'nin önündeki tören alanına geçerek inşası tamamlanan 40 yatırımın açılışını gerçekleştirdi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Erdoğan'dan Ahmet Türk'e: "Şov yapıyor"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Muhallebicilik işini mükemmel yapıyor"
» "Ahmet Kaya yaşasaydı AK Parti'ye oy verirdi"
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: