Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 AK Parti'nin erken seçim şartı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

AK Parti'nin erken seçim şartı Empty
MesajKonu: AK Parti'nin erken seçim şartı   AK Parti'nin erken seçim şartı EmptyPerş. Mart 12, 2009 5:29 pm

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, yerel seçimlerde 2'nci parti olmaları durumunda erken seçime gideceklerini bildirdi.

Ergün "2'nci parti olduğumuz gün tavrımız bellidir, erken seçime gideriz, kadrolarımızı değiştiririz, buna lider de dahil" diye konuştu.

Ergün, 29 Mart'ta oylarının yüzde 37'ye düşmesini vatandaşın sert uyarısı olarak algılayacaklarını belirterek bu durumda da kadrolarını ve politikalarını gözden geçireceklerini söyledi. Ergün ******'ın AK Parti'nin oylarını yüzde 52'ye yükseltmesi gerektiğiyle ilgili sözlerine ise "Eğer, 5 seçim üst üste yüzde 45 oy almak bizim için başarısızlıksa, biz bu başarısızlığa razıyız kardeşim. 5 seçim üst üste yüzde 20 alıp muhalefette kalmak başarıysa, bu başarı da sana hayırlı olsun.''karşılığını verdi.

Ergün Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz ******'ın, AKP'nin yerel seçimlerde yüzde 52 alması halinde başarılı sayılabileceğine ilişkin sözlerine yanıt verdi. Siyasi partilerin oy kaybetmesi durumunda kabahati kendilerinde araması gerektiğini belirten Ergün AKP'nin oy kaybetmesi halinde ise "Nerede yanlış yaptık, niye kaybettik?" diye düşünüp muhasebe yapacaklarını ve bunu vatandaşın uyarısı olarak göreceklerini kaydetti. CHP'nin oylarını artıramadığında vatandaşa "nankör millet' diye yaklaştığını savunan Ergün şöyle konuştu:

"Yüzde 47 oy almışsınız. 10 puanlık bir dalgalanma oldu. Yüzde 37. Bu sert bir uyarı olur. Bu sert uyarı sonrasında politikaları, kadroları çok ciddi manada gözden geçirmeniz gerekir. Ama hala size yaklaşan bir parti de yoktur. Biz, toplumun bu sert uyarısını dikkate alırız. 'Toplum bize bu sert uyarıyı neden yaptı' deriz? "

ÖZAL ÖRNEĞİ

Siyasette oy kaybıyla ilgili Özal örneğini veren Ergün, ANAP'ın 1989'da ikinci parti durumuna düştüğünü, elindeki bütün belediyeleri kaybettiğini belirterek, "Yüzde 36'dan yüzde 21,75'e geriledi. Özal, iktidarını devam ettirdi hatta Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanlığında asla rahat etmedi. Çünkü, arkasında halk desteği kalmamıştı. SHP, 1'nci parti haline gelmişti. Özal'ın orada yapması gereken şey, derhal seçime gitmekti. Ama yapmadı ve sonrasında da Anavatan Partisi gittikçe küçüldü. Özal, 'benden sonrası tufan' dedi ve tufan da oldu zaten." dedi.

"2'NCİ PARTİ OLURSAK ERKEN SEÇİME GİDERİZ"

Ergün, Başbakan Erdoğan'ın "2'nci parti olursak bırakırım' dediğini hatırlatarak, AKP olarak ikinci parti olmaları halinde, erken seçime gideceklerini, kadrolarını değiştireceklerini söyledi. Ergün şöyle konuştu:

"Bunun faturasını birisinin ödemesi, milli iradenin yenilenmesi lazım. Kadro olarak da bizim her şeyi gözden geçirmemiz lazım. Parti programı, çalışma yöntemi, kadrolar, lider... Hepsini gözden geçiren bir sonuç doğurur. Biz, burada açığız. Karşımıza ne çıkarsa, nasıl tavır takınırız? 2'nci konumuna düştüğümüz gün, takınacağımız tavır bellidir. Erken seçime gideriz, kadrolarımızı değiştiririz, buna lider dahil. Tavrımız açık.''

-"5 SEÇİMDE YÜZDE 45 BAŞARISIZLIKSA BİZ RAZIYIZ"-

Ergün, CHP Genel Başkanı Deniz ******'ın "bilimsel olarak yüzde 52 almalısınız" dediğini hatırlatarak "Böyle bir bilim yok. Yüzde 45 alırsak bizi başarısız sayacak.Biz 5 seçim üst üste, yüzde 45'ler civarında oy alalım, oyumuz artmasın. Türkiye ve uluslararası çevreler, 'yazıklar olsun AK Parti'ye iktidarda oylarını bir puan bile artıramadı mı der?' 5 seçim üst üste yüzde 45 oy almak, devamlı iktidar olmak demektir. Muhalefet partisi CHP, 5 seçim üst üste yüzde 20 oy alsa, bütün dünya ona, 'helal olsun CHP'ye, oylarını muhafaza etti' mi der? Eğer, 5 seçim üst üste yüzde 45 oy almak bizim için başarısızlıksa, biz bu başarısızlığa razıyız kardeşim. 5 seçim üst üste yüzde 20 alıp muhalefette kalmak başarıysa, bu başarı da sana hayırlı olsun.''diye konuştu.

ANKA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
AK Parti'nin erken seçim şartı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KİMLİK NUMARASI ŞARTI
» Erken doğanlar derslerde daha başarısız
» Seçim yasakları başladı
» ANKARA'DA SEÇİM DEPREMİ
» Büyükçekmece'de seçim gerginliği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: