Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Samba rüzgarı bizi yıktı!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Samba rüzgarı bizi yıktı! Empty
MesajKonu: Samba rüzgarı bizi yıktı!   Samba rüzgarı bizi yıktı! EmptyPtsi Nis. 06, 2009 11:55 pm

Samba rüzgarı bizi yıktı! Samba_haberici_

Futbolun değişmezlerinden birisi de yabancı futbolcular. Üç kulvarda mücadele eden takımlar için 'yıldız oyuncu' başlığı altında kadro zenginliği, tecrübe ve rotasyon nedeniyle yabancı transferi artık kaçınılmaz hale geldi. Ancak temsilcilerimiz, yurtdışı seçimlerinde çoğunlukla umduğunu bulamadı. Hatta "Faydadan vazgeçtik, zararı olmasaydı" noktasına gelindiği de çok oldu.
1959'da başlayan Türkiye Birinci Futbol Ligi'nin ilk yıllarında adeta Yugoslav futbolcu çılgınlığı yaşandı. Yugoslavlar'dan beklediği verimi alamayan yönetimler, bu defa rotayı Arnavutluk, Almanya ve Polonya'ya çevirdi. Galatasaray'ın Hagi, Filipescu ve Popescu'lu kadrsouyla büyük zaferler kazanmasının ardından yabancı tercihinin yeni adresi Romanya'yı gösteriyordu. Son yıllarda ise Türk futbolu, Güney Amerikalı futbolculara kucak açtı. Brezilya, Arjantin, Uruguay ve Şili'den sayısız futbolcu ile sonu euro ile biten yüksek rakamlara anlaşma sağlandı.
Türkiye'nin dört büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da toplam 319 yabancı futbolcu forma giydi. Birinci ligde mücadele ettiği 51 sezonda 84 yabancı transfer eden G.Saray, bu kategoride ilk sırada yer alırken, Beşiktaş 83 yabancı ile ikinci sırada bulunuyor. Fenerbahçe 78, Trabzonspor ise 74 yabancıya sözleşme imzalattı.

Brezilyalı futbolcular, 319 oyuncunun yüzde 13.4'ü (42) gibi yüksek bir oranı oluşturuyor. Yugoslav futbolcuların oranı ise yüzde 12.8 (41) oldu. G.Saray ve F.Bahçe takımları, kadrolarında en çok Brezilyalı futbolcu yer alan iki kulüp olarak dikkati çekiyor. Ezeli rakiplerin 100 yılı aşkın tarihinde 13'er Sambacı yer aldı. Trabzonspor formasını şu ana kadar 9, Beşiktaş formasını ise 8 Brezilya futbolcu terletti.
Samba rüzgarı bizi yıktı! Samba_haberici_

Onlar futbolla büyüyen, futbolu seven, yetenekli ve genç yaşta keşfedilirlerse maliyeti çok düşük isimler. Her an skoru değiştirecek kapasitede olabilirler
ama büyük bir dezavantajları var: Disiplinsizlik. Hem yetenekli hem istikrarlı bir Sambacı bulmak neredeyse imkansız.

Tüm Sambacılar, Alex de Souza gibi 'komple bir yıldız' olmuyor. Çoğu dünyaca ünlü yıldız olmasına karşın Brezilyalılar; ne Türkiye ligine ısınabildi, ne de giderken arkalarında iz bırakabildi.

GALATASARAY
G.Saray'a 16 milyon euroya gelen Altın Ayakkabı sahibi Mario Jardel, Florya'ya helikopterle indirilmişti. Real Madrid'e attığı golle Süper Kupa'yı getirdi
ama vurdumduymaz davranışları nedeniyle 11 milyon zararla gönderildi. Sergio Almaguer, sözleşme imzaladı ancak sarı-kırmızılı formayı bir kez giyemeden Türkiye'den ayrıldı. Büyük ümitlerle alınan Felipe de yüzleri güldürmedi. FIFA'lık olunan Brezilyalı için ödenen 3 milyon euro bonservis havaya uçtu. 2004'te Real Madrid'den alınan Flavio Conceicao, adının hakkını veremedi. Marcio, Christian, Bruno, Oliviera, Cesar Pretes ve Pinto sadece kontenjan doldurdu. G.Saray'da son günlerdeki krizin adı; Cassio Lincoln.
FENERBAHÇE
Sarı-lacivertliler, bu sezon kadrosunda yer alan 4 Brezilyalı'dan da (Roberto Carlos, Edu, Alex ve Deivid) memnun. Gerson, Nobre, Washington, Luciano, Aurelio ve Nobre de görevlerini yaptı. Ancak geçtiğimiz yıllarda transfer edilen
Sambacılar'ın hepsi için aynı şey söylenemez. İki sezonda 12 maça çıkan ve sadece 1 gol atan Reinaldo ve Corinthians'tan kiralanan Fabiano'nun sözleşmeleri feshedildi. Kontenjan sıkışıklığına takılan Edmar de Souza, sırasıyla Bursaspor, Ankaraspor, Coritiba ve Fortaleza takımına kiralandı. Sergio Nerves de beklentilere karşılık veremedi.
BEŞİKTAŞ
Siyah-beyazlı kulüp, Brezilyalı futbolcular konusunda G.Saray ile aynı kaderi paylaştı. Ronaldo-Zago ikilisinin savunmadaki muhteşem uyumuyla 100. kuruluş
yılında şampiyon olan Beşiktaş'a, Bobo dışındaki 6 Brezilyalı'da hayal kırıklığı yaşattı. Amaral ve Custodio Nazare saç baş yoldurttu. Dünyaca ünlü yıldızlar Jose Kleberson, Ailton ve Ricardinho'da büyük zaarr edildi. Üç ismin bonservisi için kulüp kasasından 10 miyon eurodan fazla para çıktı.
TRABZONSPOR
2008-2009 sezonunun devre arasında transfer edilen Alanzinho, Trabzonspor'un 9'uncu Brezilyalı futbolcusu oldu. Daha önce sözleşme imzalanan Oliveria,
Eduardo, Da Silva, Jarro, Jefferson, Fabian Eller ve Marcelinho'nun hiç biri bordo-mavili ekibe faydalı olamadı. Da Silva ve Eller, Türkiye'ye geldikten kısa süre sonra Trabzon'da oynamak istemediklerini açıkladı. Marcelinho, oyundan alınmasına sinirlendiği bir maçta formasını yere atarak, krizi neden oldu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Samba rüzgarı bizi yıktı!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İstanbul'da Küba rüzgarı estirecekler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Spor-
Buraya geçin: