Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute'

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute' Empty
MesajKonu: Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute'   Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute' EmptyPaz Nis. 05, 2009 11:34 am

Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute' MerkelonekucukkkGAZETE HABERTURK

DANİMARKA Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO genel sekreterliğine adaylığı için ittifak kuran Almanya, Fransa ve İngiltere'ye Başbakan Tayyip Erdoğan'dan "one minute" resti geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, G-20 zirvesinde sohbet ettiği Başbakan Erdoğan'ı Rasmussen için ikna etmeye çalışırken "AB'ye aday olan bir ülkenin AB üyesi Danimarka'nın başbakanını veto etmesi yanlış olur. Türkiye'nin AB sürecine zarar verir" diyerek uyardı. Erdoğan ise NATO ile AB'nin birbirinden farklı konular olduğunu vurgulayarak, "Almanya, bizi bu şekilde tehdit edemez" karşılığını verdi.

Bunun üzerine devreye giren İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Erdoğan'ı "Rasmussen iyi bir aday" diyerek ikna etmeye çalıştı. Erdoğan, "NATO Müslüman dünyası ile barışmak istediğini söylüyor. Rasmussen bunun için doğru bir isim değil. Zaten resmen aday da değil" karşılığını verdi. Erdoğan, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende ile de görüşme yaptı.

Erdoğan'ın "Rasmussen'i veto edin" dediği Hollanda Başbakanı, "Endişelerinizi anlıyoruz ama bir AB üyesini veto edemeyiz" yanıtını verdi.

ADAYLIK KARARI

Aynı akşam NATO daimi temsilcilerinin yemeğinde Rasmussen'in adaylığı, Danimarka'nın NATO Daimi Temsilcisi tarafından açıklandı. Polonya ve Estonya ise itiraz ederek, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın aday belirlemelerinin doğru olmadığına dikkat çekti. Türkiye'nin NATO Daimi Tacan İldem, "Bu karar, hükümet ya da devlet başkanının konusudur. Ben evet ya da hayır diyemem" dedi.

NATO'DA ERDOĞAN ŞOKU
Rasmussen'e alenen hayır

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Londra'daki G20 zirvesinin ardından dün düşünce kuruluşu Chatham House'da yaptığı konuşmayla, Rasmussen'e karşı olduğunu açıkça ilan etti.
1 - Roj TV: Erdoğan, bir soruyu şöyle yanıtladı: "NATO, barışı güvence altına alma durumunda olan bir kurum. Fakat, benim ülkemdeki terör örgütünün yayın organı Danimarka merkezli olarak yayın yapıyor. 'Bunu durdurun' dememize rağmen, durdurmamıştır."
2- Karikatür krizi: "Bir karikatür krizi yaşadık. Kendilerinden ricada bulundum. Ülkenizdeki İslam ülkelerinin büyükelçilerini davet edin, onlara durumu anlatın. 'Durumu nasıl aşacağız?' Bunları konuşun dedik. Olumlu yaklaşılmadı."

LONDRA'DA ERDOĞAN-MERKEL ATIŞMASI

Merkel: AB'ye aday bir ülkenin, bir AB üyesi başbakanını NATO'da engellemesi doğru değil. Size zarar verir.
Erdoğan: AB başka, NATO başka. Almanya bizi tehdit edemez.
Brown: Aslında Rasmussen, bu iş için uygun bir isim.
Erdoğan: Ama karikatür krizini iyi idare edemedi. Doğru isim değil.

CARLA İLE MICHELLE NİHAYET BULUŞTU

NATO'nun 60. yıldönümü zirvesine Fransa'nın Strasbourg, Almanya'nın ise Kehl ve Baden-Baden şehirleri ev sahipliği yapıyor. ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle dün zirveye Strasbourg durağından başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni tarafından Rohan Sarayı'nda ağırlandılar. Carla ile Michelle başbaşa sohbet de etti. Obama Fransızların tezahüratı üzerine kalabalığın arasından genç bir kadını öptü. Obama daha sonra Baden-Baden'e geçerek Almanya Başbakanı Angela Merkel ile buluştu.

Zirveye hoşgeldin
EŞİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte NATO zirvesi için Almanya'ya giden Hayrünnisa Gül, Baden'de havalimanında kendilerini karşılayan Alman grubun yerel giysilerini ilgiyle inceledi.

Fransa'dan NATO rüşveti

NATO'nun askeri kanadına dönmek isteyen Fransa'dan, Türkiye'ye "Avrupa Jandarma Birliği" rüşveti geldi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a geçen ay mektup gönderen Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Fransa'nın, Türkiye'nin Avrupa Jandarma Gücü'ne girmesini desteklediğini bildirdi. Türkiye'nin Avrupa Jandarma Gücü'ne girmesini veto eden ülke ise Fransa'ydı. Fransa, İtalya, Hollanda, Portekiz, Romanya ve İspanya'dan oluşan Avrupa Jandarma Gücü önümüzdeki dönemde, özellikle Afganistan'da önemli rol üstlenecek. Böylece, Türkiye Avrupa Jandarma Birliği'ne öncelikle "gözlemci" olacak, ardından da tam üye olabilecek.

WC'ye gitti aile fotosunu kaçırdı

KANADA Başbakanı Stephen Hraper, önceki gün Londra'daki G20 zirvesinde tuvalete gittiği için aile fotoğrafına giremedi. Grup fotoğrafında Harper'ın olmadığını farkeden gazeteciler, küçük bir araştırma sonucu Kanada Başbakanı'nın o sırada ihtiyaç gidermekte olduğunu tespit etti. Fotoğraf yeniden çekildi.
Şimdi Türkiye ne yapacak?

1-Temmuz beklenecek:
Rasmussen'in adaylığını tek başına bloke eden ülke konumunda olmak istemeyen Türkiye, NATO zirvesinin resmi gündeminde NATO genel sekreteri seçimi olmadığını vurguluyor, "Karar vermek için temmuza kadar bekleyelim" diyecek. Bu süreçte, Rasmussen'e başka ülkelerin de karşı çıkması bekleniyor. Özellikle Bulgaristan ve Polonya'nın muhalefeti bekleniyor.

2-Obama ikna edilecek: Türkiye, yarın Ankara'ya gelecek olan ABD Başkanı Obama'yı, Rasmussen'e verdiği desteği çekmesi için ikna etmeye çalışacak.Diplomatik kaynaklar, İslam dünyası ile sağlşıklı ilişkiler kurmak isteyen yeni yönetimin Türkiye'ye hak vermesini bekliyor.


İkisi de Harry Potter hayranı

ABD Başkanı Barack Obama, G20 zirvesi çerçevesinde İngiliz Başbakanlık Konutu'nda verilen yemekte, Harry Potter romanlarının yazan J.K. Rowling ile karşılaşınca "Büyük hayranınızım. Bütün kitaplarınızı okudum, kızlarım Malia ile Sasha'ya da okudum" dedi. Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ve karısı Svetlana da Harry Potter'ları okuduklarını itiraf ettiler. Hatta Rowling'den imza da aldılar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Erdoğan'dan Merkel'e de 'One minute'
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: