Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İşte Aslan'ın rakibi!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

İşte Aslan'ın rakibi! Empty
MesajKonu: İşte Aslan'ın rakibi!   İşte Aslan'ın rakibi! EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 7:50 am

UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Galatasaray'ın 4. turdaki rakibi Hamburg, bu sezon Bundesliga'da sergilediği performansla zirvede yer alıyor. Sezon öncesinde, Zidan ve Van der Vaart gibi yıldızlarını kaybeden Hamburg, tecrübeli teknik adam Martin Jol yönetiminde büyük bir çıkış yakaladı. Bundesliga'da lider durumda bulunan Hamburg, UEFA Kupası'nda da yoluna kayıpsız devam ediyor.

29 Eylül 1887'de kurulan Alman ekibi ülkenin en eski ve istikrarlı kulüplerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Hamburg'un en büyük özelliği ise, Bundesliga'nın kurulmasından itibaren aralıksız olarak bu ligde oynayan tek kulüp olması.

HSV Hamburg, maçlarını 57 bin 274 seyirci kapasiteli HSH Nordbank Arena'da oynuyor. Bundesliga'da 21 maçta topladığı 42 puanla liderlik koltuğunda oturan Hamburg; 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Attığı 33 gole karşılık kalesinde 28 gol gördü.

UEFA Kupası'nda; Ajax, Aston Villa, Zilina ve Slavia Prag'la birlikte F Grubu'nda mücadele eden Hamburg 4 maçta 3 galibiyet aldı, grubu 9 puanla lider tamamlayan Alman ekibi, grup maçlarında rakip filelere 7 gol atarken kalesinde ise 3 gol gördü.

UEFA Kupası 3. Turunda Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'le eşleşen Hamburg, deplasmandaki ilk maçı Trochowski, Alex Silva ve Olic'in golleriyle 3-0 kazanarak UEFA'daki en büyük sürprizlerden birisine imza attı ve büyük sükse yaptı.

Alman ekibi HSH Nordbank Arena'daki rövanşta da rakibini yıldız futbolcusu Ivica Olic'in golüyle 1-0 yenerek 4. turda Galatasaray'ın rakibi oldu.

2008/09 Sezonu başında Mohammed Zidan (Borussia Dortmund), Rafael Van der Vaart (Real Madrid), Vincent Kompany (Manchester City) ve Nigel De Jong (Manchester City) gibi yıldızlarıyla yollarını ayıran Hamburg, kadrosunu Mladen Petric (Borussia Dortmund), Khalid Sinouh (Kasımpaşa) ve Marcell Jansen (Bayern Münih) gibi isimlerle takviye etti.

Hollandalı tecrübeli teknik adam Martin Jol'un çalıştırdığı Hamburg'un kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor:
Frank Rost, Alex Silva, Timothée Atouba, Bastian Reinhardt, Joris Mathijsen, Marcell Jansen, Albert Streit, Jose Paolo Guerrero, Mladen Petric, Ivica Olic, Wolfgang Hesl, David Jarolím, Piotr Trochowski, Michael Gravgaard, Macauley Chrisantus, Romeo Castelen, Jerome Boateng, Guy Demel, Jonathan Pitroipa, Eric Maxim Choupo-Moting, Marcel Ndjeng, Tomas Rincon, Mickael Tavares, Raphael Wolf, Collin Benjamin, Timo Kunert, Khalid Sinouh, Tunay Torun ve Dennis Aogo.

Hamburg'da 19 Yaş Altı Milli Takım forması da giyen gurbetçi futbolcu Tunay Torun top koşturuyor. 16 yaşında St. Pauli'den Hamburg'un genç takımına transfer edilen Tunay Torun, 2007 yılı Kasım ayında Hamburg'la profesyonel sözleşme imzaladı. İlk Bundesliga maçına Karlsruher karşısında 23 Ağustos 2008 tarihinde çıkan Tunay Torun takımı galibiyete taşıyan golün asistini yaparak dikkat çekti. Türk ve Alman pasaportu taşıyan Tunay, Almanya U18 Milli Takımı'ndan gelen daveti reddederek gündeme gelmişti. 21 Nisan 1990 doğumlu Tunay 1.76 boyunda ve forvet pozisyonunda oynuyor.

Hamburg'un başarıları:
- Almanya Şampiyonluğu: 1922, 1923, 1928, 1960 (Bundesliga öncesi)
- Bundesliga Şampiyonluğu: 1979, 1982, 1983
- Almanya Kupası: 1963, 1976, 1987
- Almanya Lig Kupası: 2003
- Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası: 1983
- Avrupa Kupa Galipleri Kupası: 1977
- UEFA İntertoto Kupası: 2005, 2007

İHA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
İşte Aslan'ın rakibi!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İşte CHP'nin miting yeri!
» İşte seçimin rekortmeni!
» İŞTE SEÇİMİN 'EN'LERİ
» İşte Real'in yeni hedefi!
» İşte Yalın'ın yeni aşkı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Spor-
Buraya geçin: