Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 "CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

"CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım" Empty
MesajKonu: "CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım"   "CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım" EmptyCuma Nis. 03, 2009 9:55 am

"CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım" 100tlkKocaeli'nin İzmit ilçesinde CHP'liler, çöpte yanık oy pusulası bulduklarını belirterek seçime itiraz ederken, İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetti. Bugün yaşanan bir gelişme ise şok etkisi yarattı. AKP'nin müşahiti olduğunu savunan Yüksel Akçay, AKP'li bazı kişilerin isteği üzerine oyları yaktığını, kendisine 100 TL verildiğini öne sürdü.

İzmit belediye başkanlığını AKP'nin adayı Dr. Nevzat Doğan 66 bin 814 oyla kazanırken, CHP'nin adayı Fikret Toker, 64 bin 997 oy aldı. CHP İzmit Belediye Başkan adayı Fikret Toker, İzmit seçimlerinde 120 sandıkta usulsüzlük yapıldığını savunarak İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Çöpten oy pusulası çıktığı gerekçesiyle seçimlerde usulsüzlük yapıldığını ileri süren CHP'liler 120 ayrı dilekçe vererek itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, başvurularla ilgili bugün verdiği kararda seçimin iptali talebini reddetti. Bunun üzerine CHP'liler, İl Seçim Kurulu'na başvurmaya karar verdi.

ŞOK İDDİA: "OY PUSULALARINI BEN YAKTIM"

Bu arada yaşanan bir gelişme ise şok etkisi yarattı. Seçimde 1249 numaralı sandıkta AKP'nin müşahidi olduğunu öne süren Yüksel Akçay, AKP'nin üyesi olmadığını, ancak AKP'nin sandık müşahidi olarak görev yaptığını söyleyerek, "İnkılap Lisesi'nde müşahit olarak AKP adına görev yapıyordum. Geç saatlerde AKP'li sarışın bir kadın yanımıza gelerek ben ve diğer AKP'li görevlileri kapının dışarısına çağırdı. 'CHP İzmit İlçe Belediye Başkan adayı Fikret Toker kazanıyor, gerekeni yapın' dedi ve gitti. Gece saat 01.00 sıralarında beni dışarı çağırdılar. Bir torba mühürlü ve CHP'ye 'evet' işaretli oy pusulası verip gidip bir yerde yakmamızı söylediler. Sandığımı bırakıp yanımda bir kişi ile Gültepe Mahallesi'ne çıkıp verilen bütün pusulaları yaktık" iddialarında bulundu.

"VİCDANIM EL VERMEDİ"

Seçimden önce AKP İzmit Belediye Başkan adayı Nevzat Doğan'ın kendisine Kandıra Sapağı'nda manav tezgahı açma izni vermeyi taahhüt ettiğini öne süren Akçay, "Şimdi aradığımda bana 'defol git başımdan' diyerek telefonu suratıma kapatıyor. Oyları yakmam için o gece bana 100 TL verdiler. Ama vicdanım elvermediği için başıma gelebilecek her şeyi göze alıp bunları anlatma kararı aldım" diye konuştu.

CHP BAŞKAN ADAYI: "BİZ DE AYNI ŞEYİ SAVUNUYORDUK"

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fikret Toker, "Bu seçim başından beri şaibelidir. Okulların çöplerinden çok sayıda yakılmış ve yırtılmış oy pusulası çıkmıştır. Bunun için İlçe Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali için başvuruda bulunduk. Ama İlçe Seçim Kurulu bugün reddetti. Fakat biz üst kurul olan İl Seçim Kurulu'na müracatta bulunacağız. Bu kişiyi tanımıyoruz, ama biz de zaten aynı şeyi savunuyorduk" dedi.

AKP İL BAŞKANI: "AĞZI OLAN KONUŞUYOR"

AKP Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün ise, "Ağzı olan konuşuyor. Böyle bir olay varsa ilgili merciler yasal işlem başlatırlar. Böyle insanların, halkın iradesine ve İlçe Seçim Kurulu'nun kararına saygıları yok. Bu kişinin sandık müşahidimiz olup olmadığını bilmiyorum. Çok sayıda müşahidimiz vardı. İsim olarak çıkaramadım" diye konuştu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
"CHP oylarını 100 TL karşılığında yaktım"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Beylikdüzü'ndeki seçimler iptal edilsin"
» "İçeri girdi vahşice ateş etti"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: