Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 "Kabinede ve MYK'da değişiklik yapılabilir"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

"Kabinede ve MYK'da değişiklik yapılabilir" Empty
MesajKonu: "Kabinede ve MYK'da değişiklik yapılabilir"   "Kabinede ve MYK'da değişiklik yapılabilir" EmptyÇarş. Nis. 01, 2009 5:30 pm

Başbakan Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için İngiltere'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Sizin seçimden önce açıkladığınız, IMF ile uzlaşmazlık konularından biri de 'nereden buldun'u çağrıştırmayacak bir çapraz denetim mekanizmasıydı. Bununla ilgili bir çalışma yapıldığını biliyoruz. Acaba bu çalışma size sunuldu mu? Burada bir aşama kaydedildiyse acaba IMF heyeti ne zaman çağrılacak? IMF anlaşmasına ilişkin bir takvim oluştu mu? Ayrıca, G20 Zirvesi kapsamında IMF ve Dünya Bankası başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacak mısınız?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''(Nereden buldun) sorusuna yönelik olarak, buna yönelik herhangi bir kayda arkadaşlar açık değil. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Çünkü biz Varlık Barışı ile ilgili yasayı çıkarmış bir hükümetiz. Dolayısıyla varlık barışı ile ilgili yasayı çıkaracaksın arkasından da nereden buldun veya nerede tükettin? Bu tür anlayışları ben özellikle piyasalardaki likiditenin akışını tehdit eden unsurlar olarak görüyorum, bundan dolayı da böyle bir şeye imza atmamız mümkün değil.

Gerek Dünya Bankası gerekse IMF ile ilgili çok uzun uzadıya görüşme fırsatlarımız olmayacak ama her ikisiyle de orada görüşme imkanımız, zeminimiz var. Bu görüşmeleri de şu anda zaten yapmak durumundayız. Ben de bakanlarım da kendileriyle bu görüşmeleri yapacaklar ki süratli bir mesafe alalım.''

Erdoğan, ''DTP'nin Ermenistan sınırına dayandığı yönünde gazetelere haberler yansıdı. Partinizin Kürt sorununun çözümü yönünde bir politika değişikliği olacak mı? Ne gibi bir adım atmayı düşünüyorsunuz? Seçimlerde partinizin Kürt asıllı seçmenlerden beklediği oyu almamasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Siz herhalde seçim neticelerini tam manasıyla masaya yatırma fırsatı bulamadınız'' dedi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde partisinin il genel meclisi oylarının yüzde 34 seviyesinde olduğuna işaret eden Erdoğan, DTP'nin bu bölgedeki oy oranının ise yüzde 24 olduğunu söyledi. İki parti arasında 10 puanlık fark olduğunu belirten Erdoğan, ''Tabii ki bölgenin birinci partisi AK Parti'dir. Bunu görmenizi isterim. Belediyeler noktasında doğrudur. Burada kazandıkları artı bir iki belediye vardır'' dedi.

''AYRIMCILIĞA MÜSAADE ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL''

''Büyükşehir belediyesi olarak Gaziantep nasıl kendilerinde kaldıysa Diyarbakır'ın da DTP'nin yönetiminde olduğunu'' ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu siyasette rekabettir. Barış içinde yarıştık ve Güneydoğu'da alınan bu neticeyle ilgili değerlendirmeleri yapıyoruz. Bunun bilimsel boyutunu ele alacağız. Bilimsel noktadaki çalışmaları ele alacağız. Arkadaşlarımızla değerlendirmeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ondan sonra atılması gereken adım neyse bunların üzerine de gideceğiz. Bu ülke hepimizin. Burada ayrımcılığa müsaade etmemiz mümkün değil. Yani 'şu sınıra dayanmış', ne demek bu? Orada bir şehrin belediyesini almış olabilir. Bir şehrin belediyesini almış diye kalkıp böyle bir değerlendirmeyi yapmak, bana göre doğru değil. AK Parti Kars'ı, Ardahan'ı aldı. Bunu nasıl yorumlayacaksınız? Bunlar sınır iller değil mi? Bu yaklaşım tarzı hoş değil. AK Parti Gaziantep'i, Hatay'ı aldı. Bunlar da sınır illerimiz. 'Sınıra dayandı'... Böyle bir şey olmaz. Burada olsa olsa bireysel bir yorum farklılığı olabilir. Olayı sadece bir ilde görmek yanlış olur. Geneline bakmak ve bunun üzerinden değerlendirmek gerekir.''

Erdoğan, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri büyük oranda AK Parti'nin aldığını ifade etti.

-AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ EYLÜL YA DA EKİM AYINDA-

Kabinede değişiklikle ilgili bir soruya karşılık Erdoğan, şunları söyledi:

''Kabinede revizyon her zaman yapılabilir. Şu anda zaten bir değerlendirme döneminin içerisindeyim. Kabinede de parti MYK'sında da yapılabilir, hepsi yapılabilir. Zaten Mayıs ayından itibaren de bütün il kongreleri başlayacak. Temmuz'a kadar il kongrelerimizin tamamını bitireceğiz, Eylül, Ekim gibi de büyük kongremizi yapacağız, şu anda o sürecin içindeyiz. Dolayısıyla bunların hepsi olabilir, olağandır. Bunu illa seçime bağlı olarak göstermek de yanlış olur. Bunlar seçimle bağlantılı şeyler değildir. Dünyanın neresinde bakarsanız bakın seçim zamanında olur, seçimden sonra da olur, öncesinde de olur. Bu performansla alakalı bir konudur. Ama bunu hiçbir zaman 'şu bakanın performansı düştü, bunun performansı düştü' diye değil, genel olarak bir bütün içerisinde ele alıp değerlendirmek gerekebilir. Bu adımların atılması da hiçbir zaman anormal değildir. Benim hiçbir bakan arkadaşımın da bu noktada bir sıkıntısı yok. Bakan arkadaşlarımızın hepsi de zaten bu noktada samimidir ve bu noktada da kanaatlerini çok açık, net söylemişlerdir. Böyle bir tasarruf noktasında Genel Başkanlarına, Başbakanlarına karşı da sağ olsunlar hiçbirinin olumsuz bir yaklaşımı söz konusu değildir.''

Erdoğan, helikopter kazasında yaşamını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun defniyle ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı çıkmadığı ifade edilerek, bunun gerekli olup olmadığının sorulması üzerine de ''Bu konuyla ilgili arkadaşlar, işin yasal boyutu üzerinde çalışıyorlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''IMF'nin ne zaman davet edileceğine ilişkin bir soruya da ''Önce görüşmeler yapacağız, ondan sonra. Görüşmeleri yapmadan takvim belirleyemezsiniz'' yanıtını verdi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
"Kabinede ve MYK'da değişiklik yapılabilir"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Değişiklik için yargının görüşü alınmalı"
» Kadroda 3 değişiklik!
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: