Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Müzayede heyecanı devam ediyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Müzayede heyecanı devam ediyor Empty
MesajKonu: Müzayede heyecanı devam ediyor   Müzayede heyecanı devam ediyor EmptyÇarş. Nis. 01, 2009 12:53 am

Antik A.Ş.’nin, 12 Nisan 2009 Pazar günü, Sissotel’de gerçekleştireceği 256. müzayedesinde koleksiyoner ve sanatseverleri heyecanlandıracak birbirinden değerli Türk Resim sanatına yön vermiş önemli isimlere ait başyapıt tablolar, Osmanlı eserleri, nadir bulunur antika ve fermanlar satışa sunuluyor.

2009 sezonunun ilk önemli müzayedesinde Halil Paşa’nın “Türk Evleri ve Sokak” konulu başyapıtı; Hikmet Onat’ın “Sarıyer” konulu tablosu; İbrahim Çallı’nın nü, natürmort ve “Rumelihisarı” konulu eserleri; natürmort ustası Mahmud Cuda’nın “Meyveler” konulu çalışması, Sami Yetik’in “İzmir” konulu eseri, Şefik Bursalı’nın “Karatay Medresesi” konulu eseri, Saray ressamı Fausto Zonaro’nun Yıldız Sarayı bahçesinden yaptığı peyzaj çalışması, Çağdaş Türk resminin en önemli isimlerinden Fahr El Nissa Zeid’in “Plaj” konulu, Nejad Melih Devrim’in “Çin Bulutları” konulu eseri, günümüz çağdaş Türk Resminin önde gelen isimlerinden Ömer Uluç’un natürmort çalışması, Erol Akyavaş ve Ferruh Başağa’nın farklı dönemlerine ait eserleri ile Nazmi Ziya, Hoca Ali Rıza, Ali Çelebi, Sabri Berkel, Nedim Günsür, Fikret Mualla, Orhan Peker, Zeki Faik İzer, Füreya Koral, Hamit Görele, Edip Hakkı Köseoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Mehmed Ali Laga, Vecihi Bereketoğlu, İbrahim Safi, Naci Kalmukoğlu, Nuri İyem, Turan Erol, Oya Zaim Katoğlu, Neş’e Erdok, Burhan Doğançay, Komet, Mustafa Pilevneli, Adnan Turani, Mustafa Ayaz, Yalçın Gökçebağ imzalı birbirinden değerli klasik ve çağdaş eserler de müzayedede yer alıyor.

256. müzayedede çok önemli bir ferman koleksiyonu da yer alıyor. Sultan III. Osman, Sultan III. Mustafa, Sultan IV. Mustafa, Sultan III. Selim ve Sultan II. Mahmud tuğralı, hepsi padişahın el yazısı ile onaylı ve orijinal tezhipli on sekiz adet fermandan oluşan seçki son yıllarda satışa sunulan en önemli koleksiyonlardan biri. Hasan Rıza ve Mehmed Şevki ketebeli Hilye-i Şerifeler de hat koleksiyonerlerini heyecanlandıracak nitelikte.

Müzayedede ayrıca işçilik açısından nadir bulunur nitelikte, bir tanesi İstanbul konulu, diğeri natürmort çalışmalı, 18. yy. İngiliz yapımı altın ve mineli enfiye kutuları da satışa sunulan eserler arasında yer alıyor. Aznavur işçilikli tuğralı gümüş leğen-ibrikler, divitler, tatlı takımları ve tepsilerden oluşan tuğralı gümüşler; Tophane sürahi, ibrik, lüle ve fincanlarla mücevherler de müzayedede yeni sahipleriyle buluşacak.

Turgay Artam tarafından yönetilecek olan 256. müzayededeki eserler 3 Nisan 2009 tarihinden itibaren Antik Palace’da görülebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Müzayede heyecanı devam ediyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Kültür-Sanat-
Buraya geçin: