Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TRT Şeş'e gönderme: "Halkımız düşeş attı"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

TRT Şeş'e gönderme: "Halkımız düşeş attı" Empty
MesajKonu: TRT Şeş'e gönderme: "Halkımız düşeş attı"   TRT Şeş'e gönderme: "Halkımız düşeş attı" EmptyÇarş. Nis. 01, 2009 12:27 am

DTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal, ''halkın bu seçimde Kürt sorununun çözümünü ve küresel mali krize katlanmayacağı mesajını verdiğini'' savundu.

Birdal, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart yerel seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

''Halk bu seçimde Kürt sorununun çözümünü ve küresel mali krize katlanmayacağı mesajı vermiştir'' diyen Birdal, ''Halk demokrasi talebini ortaya koymuştur. DTP, daha önce 5 ildeki belediye başkanlığı sayısını bu seçimde 8'e çıkardı. Oy yüzdesi de fevkalade arttı. Emanet oylar geri döndü. Kürtler'in kendi dili ve kimliğiyle var olduğunu gösterdi'' şeklinde konuştu.

Seçimlerin demokratik eşitlik ilkelerine bağlı yürütülmediğini, AK Parti, CHP ve MHP'nin devlet hazinesinden 200 milyon TL yardım almasına karşın, 22 milletvekiliyle grubu bulunan partilerinin bu haktan yoksun bırakıldığını öne süren Birdal, demokratik ülkelerde oy oranına göre değil, eşitlik ilkesine göre yardım yapıldığını savundu.

ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLMESİ İSTEĞİ

''Derhal Kürt sorununun çözümünün önü açılmalıdır'' diyen Birdal, ''Şeş beş değil, halkımız düşeş atmıştır. Halk Kürt sorununun çözümüne, Kürtler'e ve onların iradesine dikkat çekmiştir. Derhal Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değiştirilmelidir. Yüzde 10 barajı kaldırılmalıdır. Kürt halkının ortak iradesi meclise yansıtılmalıdır'' dedi.

Toplantıda soruları da yanıtlayan Birdal, bu sonuçların 4. parti olan DTP'nin kapatılamayacağını da ortaya koyduğunu, kapatmayla ilgili dava dosyasının rafa kaldırılması, milletvekilleriyle ilgili fezlekelerin de derhal durdurulması gerektiğini savundu.

Sebahat Tuncel de seçimlerde halkın demokrasi ve özgürlük talebini dile getirdiğini, Türkiye'de Kürt sorunu çözülmeden siyaset yapılamayacağının görüldüğünü ileri sürdü.

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
TRT Şeş'e gönderme: "Halkımız düşeş attı"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Beylikdüzü'ndeki seçimler iptal edilsin"
» "İçeri girdi vahşice ateş etti"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: