Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Adile Sultan Sarayı'nda "Anı Odası" açıldı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Adile Sultan Sarayı'nda "Anı Odası" açıldı Empty
MesajKonu: Adile Sultan Sarayı'nda "Anı Odası" açıldı   Adile Sultan Sarayı'nda "Anı Odası" açıldı EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 6:22 am

Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi olarak hizmet veren Adile Sultan Sarayı'nın yaklaşık 150 yıllık geçmişini yansıtan, başlangıcından günümüze kadar geçirdiği evrelerin fotoğraf, belge ve eşyayla tanıtıldığı ''Anı Odası'' törenle açıldı.

Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenen açılış törenine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı ve Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Türkan Saylan ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birlği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

Açılış töreninde Saylan, ''Biz Mustafa Kemal'in yolundan yürüyoruz. Onun gibi hayal ettik ve başardık. Mustafa Kemal ******, alfabeyi Gülhane Parkı'nda nasıl yazdıysa biz de kurumun eski hale gelmesini hayal ettik ve başardık'' dedi.

Ulusoy ise, "Kandilli Kız Lisesi'nde okuyan insanlardaki dayanışmayı hiçbir yerde görmedim. Amacımız Cumhuriyetimizi ve okullarımızı daha üst seviyeye taşımak. Çorbada bizim de tuzumuz bulunduysa çok mutluyuz" dedi.


Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV) tarafından düzenlendiği ve bir çekirdek müze olduğu bildirilen ''Anı Odası''nda, Adile Sultan Sarayı'nın, Sultan Abdülmecid tarafından kız kardeşi Adile Sultan'a vermek amacıyla ilk satın alınışından günümüze kadar geçirdiği evrelerin fotoğraf, belge ve objeleri bulunuyor.

Anı Odası'nda, "Anılarda Kandilli Kız Lisesi", "Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Öğretim Vakfı", "Adile Sultan Yaşam Öyküsü", "Adile Sultan ve Osmanlı Padişahları", "Sarayın Okula dönüşmesi" tanıtımlarının yanı sıra ölümünden kısa bir süre önce yaptığı bağışla sarayın tamamlanmasına önemli katkı sağlayan Sakıp Sabancı'ya ait bir de fotoğraf görülebiliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Adile Sultan Sarayı'nda "Anı Odası" açıldı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Kültür-Sanat-
Buraya geçin: