Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Papa kürtaja da karşı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Papa kürtaja da karşı Empty
MesajKonu: Papa kürtaja da karşı   Papa kürtaja da karşı EmptyC.tesi Mart 21, 2009 9:14 am

Afrika turu çerçevesinde Kamerun'daki prezervatif polemiğiyle dolu ziyaretinin ardından Angola'ya gelen Papa 16. Benediktus, Afrikalı yöneticileri yoksulluk ve yolsuzlukla mücadelede öncelik vermeye çağırdı ve tedavi amaçlı da olsa kürtaja karşı olduğunu bildirdi.

Papa, petrol zengini bir ülke olmasına karşılık nüfusunun üçte ikisi günde iki dolardan daha aza yaşayan Angola'nın Devlet Başkanı Jose Eduardo dos Santos, Angolalı siyasiler ve diplomatların önünde yaptığı konuşmada, Afrikalı yetkilileri, iyi yönetimi başlatmaya ve her türlü yolsuzluğun kökünü kazımaya çağırdı.

Katolik dünyasının ruhani lideri, kalplerin birliği temelindeki kesin bir kararlılıkla her türlü yolsuzluğun üstesinden gelinebileceğini söyleyerek, ayrıca insan haklarına saygı ve teşvik, şeffaf bir hükümet, bağımsız bir adalet ve özgür medya tavsiyesinde bulundu.

Papa konuşmasında ayrıca tedavi amaçlı da olsa kürtaja karşı olduğunu belirterek, kürtajın toplumun temellerini bile tehdit ettiğini savundu.

Katolik Kilisesi daha önce kürtaja muhalefetini sürekli dile getirirken, 2005'te Papalık görevine seçilen 16. Benediktus ilk kez tedavi ve tıbbi amaçlı kürtaja karşı olduğunu dile getiriyor.

Papa 16. Benediktus'un Afrika turunun ilk durağı Kamerun'da, AIDS ile savaşın ''prezervatif dağıtımıyla değil, ancak riyazet (nefsin isteklerini kırma) ile'' mümkün olabileceğini söylemesi büyük tartışma yaratmış, Aids hastalığı ile mücadele eden kuruluşlarla birlikte bazı ülkeler buna tepki göstermişti.


AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Papa kürtaja da karşı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Polemik-
Buraya geçin: