Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Prezervatiften polemik!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Prezervatiften polemik! Empty
MesajKonu: Prezervatiften polemik!   Prezervatiften polemik! EmptyC.tesi Mart 21, 2009 9:11 am

Papa 16. Benediktus'un ilk Afrika ziyaretinin ilk durağı Kamerun'da bir sivil toplum kuruluşu (STK), Papa'nın prezervatifin AIDS sorununun ağırlaşmasına neden olduğu açıklamasına, "Papa 21. yüzyılda mı yaşıyor?" biçiminde tepki gösterdi.

Kamerun Hareketi (Mocpat) adlı STK'nin yetkilisi Alain Fogue, Papa'nın ilk Afrika ziyareti için Yaunde'ye gelirken uçakta yaptığı açıklamalarının ardından, "Bu çok üzüntü verici. Papa 21. yüzyılda mı yaşıyor?" diyerek tepkisini gösterdi.

"İnsanlar Papa'nın dediğini yapmıyorlar. O gökte, biz yerde yaşıyoruz" diyen Fogue, prezervatifin AIDS sorununu büyüttüğünü iddia etmenin, son yıllarda Kamerun hükümeti ve Kamerun'da AIDS ile mücadele eden diğerlerinin tüm çabalarına karşı gelmek olduğunu söyledi.

STK'nin yöneticisi şunları kaydetti:

"İstesin ya da istemesin, bugün 100 Katolikten 99'u prezervatif kullanıyor. Papa bedenin zayıf olduğunu bilmeli. Kamerun'a gelirken, HIV taşıyanların nüfusun önemli bir bölümünü oluşturduğunu bilmiyor muydu? Bugün Afrika'da insanlar birçok şeyin farkında. Televizyonda Papa'nın hangi koşullarda seçildiğini görüyorlar. Artık gizem yok, böylece büyülenme de yok. Papa'nın temsilcileri, papazlar, din adamları prezervatife karşı boşa vaaz veriyor. Bugün Kamerun'da prezervatif satışları yüksek."

Papa 16. Benediktus, AIDS ile savaşın temelde ''prezervatif dağıtımıyla değil, riyazet (nefsi kırma) ile'' mümkün olabileceğini söylemişti.

İlk Afrika ziyareti için Kamerun ve Angola'ya giden Papa, özel Boeing papalık uçağında yaptığı açıklamada, ''Prezervatif dağıtımıyla yetinmek, insanları AIDS hastalığından korunmayı değil, bilakis bu hastalığın daha da yayılmasına neden olmaktadır'' demişti.

Dünyada AIDS'in en çok görüldüğü kıta olan Afrika'ya ilk kez giden Papa 16. Benediktus, kıtanın boğuştuğu hastalıklar, muazzam fakirlik ve silahlı çatışmalar üzerine, Katolik aleminin merkezi Vatikan'ın ''adalet ve barış ideali'' için temaslarda bulunuyor.

Kamerun'da dernekleri ziyaret edecek, Müslüman din adamlarıyla görüşecek ve Kilise'nin Afrikalıların yaşamlarını iyileştirmedeki rolünün ele alınacağı bir toplantıya katılacak olan Papa, buradan sonra Angola'yı ziyaret edecek.

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Prezervatiften polemik!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Polemik-
Buraya geçin: