Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Üniversitedeki kavga kent merkezine taşındı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Üniversitedeki kavga kent merkezine taşındı Empty
MesajKonu: Üniversitedeki kavga kent merkezine taşındı   Üniversitedeki kavga kent merkezine taşındı EmptyPerş. Mart 19, 2009 3:39 am

Anadolu Üniversitesindeki kavga, kent merkezine taşındı. Vilayet meydanında ülkücüler ile solcuların kavgasında yaralananlar oldu. Olaylarda 98 öğrenci gözaltına alındı.


Can HACIOĞLU/ ESKİŞEHİR (AHT)

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusü'ndeki Eğitim Fakültesi binası önünde öğle saatlerinde 5 öğrencinin yaralanıp 40 öğrencinin gözaltına alındığı olayı, akşam saatlerinde kent merkezindeki olaylar takip etti.

Kent merkezinde Adalar Migros önünde toplanan 150 kişilik solcu öğrenci grup, gözaltındaki arkadaşlarını merak ettikleri gerekçesiyle, Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre yürüyen öğrenci grubuna Vilayet önünde, Çevik Kuvvet polisleri müdahale etti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal, Çevik Kuvvet ve polis köpekleri ile çevrili gruba megafonla hitap ederek," Bu yaptığınız 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefettir. Arkadaşlarınız Emniyette gözaltındalar. Durumları iyidir. Avukatların konuyu takip ediyorlar. Sizde suçlu durumuna düşmeden, dağılınız" dedi.

TAŞLI SALDIRI

Yürüyüşçüler, bunun üzerine kol kola girerek, marşlar söyledi. Polis bu kez gruptaki bazı öğrencileri ikna etmek için konuştu. Sonunda grup dağılmaya ikna oldu. Bu sırada, ülkü ocakları binasından çıkan ?PKK kahrolsun' sloganı atan 15 kişilik grup, solcu öğrencilere taş atarak saldırdı. Olaylarda bir kız öğrenci burnundan yaralanırken, polis olayları büyümeden önlemeyi başardı. Solcu öğrencilerin bir bölümü Köprübaşı'ndaki KESK binasına sıındı.
Polis, olaylarda 72 solcu ile 26 sağcı öğrencinin gözaltına alındığını, öğrencilerle ilgili yasal işlemlerin devam ettiğini söyledi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Üniversitedeki kavga kent merkezine taşındı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Yaşam-
Buraya geçin: