Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TRT 'Şeş' her yerde

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

TRT 'Şeş' her yerde Empty
MesajKonu: TRT 'Şeş' her yerde   TRT 'Şeş' her yerde EmptyPerş. Mart 19, 2009 3:24 am

Bir süre önce Türksat uydusu üzerinden Kürtçe yayına başlayan TRT6 Güneydoğu'da yoğun ilgi üzerine karasal linkten de yayın yapmaya başladı

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, TRT6'ın psikolojik olarak insanların dışlanmış duygularını okşadığını belirterek, "Kürtçe yayınlar insanlarda büyük heyecan uyandırdı. Bölgede en çok izlenen televizyon" dedi.

Bağlı, Belçika'dan yayın yapan PKK'nın yayın organı Roj TV'nin Kürtlerin yüzde 10'luk dilimine, TRT6'ın ise geriye kalan yüzde 90'lık bir kitleye hitap ettiğini ifade ederek "Yayınlarda politik bir dil kullanılmaması halkın güvenini kazanıyor" diye konuştu.

Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

Hükümetin Kürtçe Televizyon açılımı Güneydoğu'da olumlu karşılanınca, TRT Genel Müdürlüğü izleyici kitlesinin tamamına ulaşmak için uydu yayınının yanı sıra karasal link üzerinden de yayın yapma kararı aldı. Artık Güneydoğu'nun en ücra köylerinde bile TRT6 izlenebiliyor.

Avrupa Birliği sürecinde AKP'nin 1 Ocak 2009 tarihinde TRT6' olarak Kürtçe başlattığı yayın Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olumlu karşılanıyor. Güneydoğu'lular evlerinde ve kahvehanelerde devletle eliyle ilk kez Kürtçe yayın yapan televizyondan kendi ana dilleri ile sanatsal, kültürel ve spor programı izlemenin keyfini yaşıyor.

24 saat kesintisiz Kürtçe yayın yapan TRT6 'ın kısa sürede yoğun izleyici kitlesine sahip olması üzerine TRT Genel Müdürlüğü harekete geçti. Güneydoğu'da izleyicinin tamamına ulaşmak için uydu yayınının yanı sıra önceki gün karasal link üzerinden de yayın yapılmaya başlandı. Başta Diyarbakır olmak üzere Şırnak, Mardin, Batman, Siirt çevre il ve ilçelerde yayınlar karasal linkten izlenmeye başlandı.

"TRT Şeş bir numara"

TRT'6'nın yayın hayatına başlamasının çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, devlet eli ile yapılan Kürtçe yayının yöre halkı tarafından çok beğenildiğini söyledi. Uzun süreden bu yana Kürt siyasetinin sosyolojisini araştıran Doç. Dr. Mazhar Bağlı, TRT6 ?ın psikolojik olarak insanların dışlanmış duygularını okşadığını belirterek "Hükümet Kürtçe televizyon yayını başlatarak önemli bir adım atmıştır. Kürtçe televizyonun karasal yayına başlaması da oldukça önemli. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar bu yayından mahrum kalıyordu. Onlarında bu heyecanı yaşamaları ayrı bir mutluluktur. Ben inanıyorum ki yayınlar karasal ve Türksat uydu yayını dışında Hotbrit uydusundan da yapılması halinde Kuzey Irak, İran, Suriye ve Avrupa'da yaşayan Kürtlerde büyük heyecan yaratacaktır. Abant Platformu için gittiğimiz Erbil'de insanların TRT6'yı sorguladığını gözlemledik" diye konuştu.

Bağlı, "TRT6 ?Şeş' Güneydoğu'da en çok takip edilen tv kanalların başında geliyor ve herkesin evinde kumandanın 1 tuşunda yer alıyor. Bu da yörede bir numara olduğunu gösteren en büyük kanıttır" şeklinde konuştu.

Belçika'da yayın yapan PKK'nın yayın organı Roj TV'nin Kürtlerin yüzde 10'luk dilimine, TRT6'ın ise geriye kalan yüzde 90'lık bir kitleye hitap ettiğini kaydeden Bağlı, "Yayınlarda politik bir dil kullanılmaması halkın güvenini kazanıyor. Özelikle siyasal dil kullanmadan yapılan folklorik yayınlar insanların kafasında her hangi bir soru işareti bırakmıyor" dedi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
TRT 'Şeş' her yerde
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Medya-
Buraya geçin: