Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 "1 milyon oyum olsa AK Parti'ye vermem"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

"1 milyon oyum olsa AK Parti'ye vermem" Empty
MesajKonu: "1 milyon oyum olsa AK Parti'ye vermem"   "1 milyon oyum olsa AK Parti'ye vermem" EmptyPaz Mart 15, 2009 10:04 pm

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Başbakan Erdoğan 'Yaşasın Kürt ve Kürdistan' dese bile inanmam" dedi. Baydemir, rakibi AKP adayı Kutbettin Arzu'nun "Baydemir aday olmasaydı oyunu bana verirdi" sözlerine karşılık ise "Bir milyon oyum olsa bile çeyreğini vermem" dedi.

Veysi İPEK / DİYARBAKIR (AHT)

PKK'nın yayın organı olarak bilinen ROJ TV'de dün akşam canlı yayına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmasında AKP'nin 'Kürt sorununa' bakışını değerlendi.

Bölgede 30 yıldan bu yana halkın büyük bedeller ödediğini öne süren Baydemir, AKP'nin seçime 3 ay kala Kürtleri hatırladığını iddia ederek, "Bölge insanının köyleri başlarına yıkıldı, işkencelerden geçti. Bunlar yaşanırken siz neredeydiniz? Bundan birkaç yıl önce bir Kürt sadece kendini Kürtçe ifade ettiği için hakkında dava açıldığında, kitapları yasaklanırken, her gün duruşmalara getirilip götürülürken siz neredeydiniz? Şimdiye kadar neredeydiniz? Seçimlere üç ay kalmışken, diyorsunuz Kürt. Ve Kürt sorununun çözümünü de bu şekilde tartışıyorsunuz. 'Kim benimle Kürtçe konuşursa Kürtçe konuşurum; kim benimle Türkçe konuşursa Türkçe konuşurum' diyerek sorunu çözeceksiniz. Rojbaş, he valla rojbaş (Günaydın he vallah günaydın). Eğer Kürt sorununu bu şekilde çözecekseniz yüz yıldır niye yasaklıyordun? Hayır efendim bu şeref ve haysiyet meselesidir. Bu kim bizden değilse ne olursa olsun meselesi değildir. İstersen belediye başkanı ol, ister parlamenter ol veya manevi ağırlığı olan ne olursan ol. Hayır bizim meselemiz, davamız bu değil. Bu bir halkın davasıdır. Bu sadece 70 yıllık dava da değil, 300-400 yıllık davadır. Ve bugün bu dava bir aşamaya gelmiş. Ola ki yüzde yüz DTP'li gibi düşünmezsin, ola ki soruna yaklaşım ve yorum başka olur, buna diyecek bir şey yok. Ama insan (ben Kürdüm) dediği zaman ve (bu benim davamdır) dediği zaman insanın samimi olması lazım, insan şerefli olur, insan haysiyetli olur. Kim ki sadece bir dönem için veya kişisel bir menfaat için Kürtlere yakalaşırsa Kürtler onun maskesini indirir" dedi.

"BAŞBAKAN 'YAŞASIN KÜRT VE KÜRDİSTAN' DESE İNANMAM"

Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu'daki 2006 Mart olayları sırasında sarf ettiği "Güvenlik güçlerimiz çocuk da olsa, kadın da olsa, kim olursa olsun, eğer terörün maşası haline gelmişse gerekli müdahale ne ise bunu yapacak" sözlerini anımsatan Baydemir, "Doğrudur, gerçekten de Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra 3 yaşındaki çocuk, 6 yaşındaki çocuk, 7 yaşındaki çocuk, 9 yaşındaki çocuk ve 78 yaşındaki dede yaşamını yitirdi benim kentimde. Bunu sadece kin ve intikam için değil, bir daha bizi kandırmasınlar diye. Ki artık kimse bizi kandırmasın. Ve yeminimdir ki artık ağızlarıyla kuş tutsalar ve Erdoğan bu seçim süresinde kalkıp meydanda ?Yaşasın Kürt ve Kürdistan' dese, yeminim olsun ki Allah'ıma ben yine de inanmam. Kalsın, seçimden sonraya, birlikte oturulsun, diyalog kurulsun ve görüşelim. Bakalım kim düşüncelerinde, kim kararlarında, kim projelerinde, kim programlarında samimidir, kim değildir? O Erdoğan değil miydi Hakkari'de ?Ya sev ya terk et' diyen, o Erdoğan değil miydi İstanbul'da eli pompalı tüfekle sivillere saldıran birkaç faşistin müdahalesini destekleyerek makul gören" diye konuştu. Baydemir, Kürtler'in 70 yıldır asimile ve inkar edildiğini ve halen bunun sürdüğünü öne sürdü. Baydemir, "Diyelim ki bir tarafta TRT 6 açılıyor bir taraftan da belediye başkanları Kürtçe ve Zazaca veya kullandıkları başka diller için haklarında soruşturma açılıyor, dava açılıyor. Bu soruşturmaları Erdoğan hükümetinin İçişleri Bakanlığı'nın emri ile açılmıyor mu? Bu nedenle bana göre zerre kadar samimiyetleri, dürüstlükleri kalmamıştır" şeklinde konuştu.

"BİR MİLYON OYUN ÇEYREĞİNİ VERMEM"

AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu'nun "Baydemir aday olmasaydı oyunu bana verirdi" sözlerine ise Baydemir, "Eğer bir milyon bir oyum olsa sadece bir değil, o bir milyon bir oydan her bir tanesi bile derman olsa ve yeminimdir ki AKP için yarım oyumu bile vermem. Çeyrek oyumu bile. Halkımın üzerine bomba yağdıranlara kendi adıma söylüyorum, biraz haysiyetim olsa AKP'ye nasıl oy veririm. Çocuklarımı öldüren, gözümün önünde 6 yaşındaki çocuğumu öldüren o siyasete ben nasıl oy veririm? Kişisel menfaati için bir halkın kaderi üzerine, bir halkın özgürlüğü üzerine küçük hesaplar yapan, küçük oyunlar oynayan birine nasıl oy veririm? O ki bir halkın adına bir halkın desteği ile gideceksin, halkın hizmeti için, onurlu bir barış için ve halkın inancını kazanıp Ankara'ya gideceksin, iki yıl parlamentoda olacaksın, yahu seni tutsalar da bir gün kalkıp Diyarbakır deseydin. Diyarbakır demedin ?Bakıryeri deseydin. Bir kelime ağzından çıkmadı. Bir de tezkere için elini kaldırıyor, indiriyor. Karşı karşıya olan siyasetler olduğu için eleştirme hakkım var. O ki eli halkın kanına bulaşmışsa vallahi hakkımı helal etmem ona. Allah'ıma yeminim olsun ki babam da olsa miskali zerre kadar destek vermem" diye konuştu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
"1 milyon oyum olsa AK Parti'ye vermem"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 1 milyon kişi tehdit altında
» "Hocanın bize tozu bile bulaşsa yeter"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Nevruz kabus değil, resmi bayram olsun"
» "Beylikdüzü'ndeki seçimler iptal edilsin"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: