Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Öykünün "cin fikirli" ustasına saygı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Öykünün "cin fikirli" ustasına saygı Empty
MesajKonu: Öykünün "cin fikirli" ustasına saygı   Öykünün "cin fikirli" ustasına saygı EmptyPaz Mart 15, 2009 6:50 am

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan gazeteci-yazar Orhan Duru için gerçekleştirilecek. Bilimkurgudan beslenen ironik yapıtlarıyla edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen Orhan Duru için hazırlanan gece, 16 Mart Pazartesi akşamı takip edilebilecek.

“Ustalara Saygı”da, edebiyatımıza yarım asrı aşkın süre hizmet veren, basınımızın da usta kalemlerinden biri olan Orhan Duru için hazırlanan etkinlik, tıpkı yazarın 76 yıllık ömrü gibi ‘sanatın eşliğinde’ bir geceye dönüşecek.

Orhan Duru için Emel Uygur’un yapımcılığında hazırlanan belgesel niteliğinde bir filmin gösterileceği “Ustalara Saygı”da, piyanist Orçun Orçunsel, usta edebiyatçının en sevdiği klasik müzik eserlerinden oluşan kısa bir dinleti sunacak. Edebiyatçının kadim dostları Murat Katoğlu, Rabia Çapa ve Sedat Ergin’in anılarıyla zenginleştireceği gecede; Berkun Oya’nın Orhan Duru için halen hazırlamakta olduğu belgesel filmin kurgusu bitmemiş ham görüntüleri de seyircilerle paylaşacak.

Gecede, Orhan Duru’nun çevirmen eşi Sezer Duru yazarın bir öyküsünü okurken, son yıllarında birlikte çalıştığı edebiyatçı Burak Fidan da ustası Duru’yla paylaştıklarını konuklara anlatacak. “Ustalara Saygı”nın bir diğer konuğu ise “Taş plak sesli” solist Sema olacak. Sema, geceyi Orhan Duru’nun sevdiği şarkılarla renklendirecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’de başlayacak. “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 30 Mart’ta Okay Temiz için düzenlenen gece ile devam edecek.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Öykünün "cin fikirli" ustasına saygı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Kültür-Sanat-
Buraya geçin: