Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gaziantep'te 'altın' kavgası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Gaziantep'te 'altın' kavgası Empty
MesajKonu: Gaziantep'te 'altın' kavgası   Gaziantep'te 'altın' kavgası EmptyPaz Mart 15, 2009 6:37 am

AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Subaşı'nın CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından basına dağıtılan görüntülerde "Gaziantep'te 700 bin seçmenden 500 binine yarım ve çeyrek (urup) dağıtacağız" sözleri Gaziantep'te bomba etkisi yarattı. Gaziantep AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, "Altın dağıtan varsa bana da getirin" derken konunun takipçisi olacaklarını ve gereğinin yapılacağını söyledi. CHP'den ise tepki yağdı.

Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Subaşı'nın, 29 Mart yerel seçimlerinden önce en az 500 bin seçmene yarım ve çeyrek (urup) altın dağıtılacağına dair sarf ettiği sözler Gaziantep'te bomba etkisi yarattı. AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, konuyu yönetim kuruluna taşıyacaklarını söylerken, merkez ilçe Oğuzeli Belediye Başkan adayı Bekir Öztekin, böyle bir şeyin mümkün olmadığını, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Önder Büdeyri ise bu konunun parti ile ilgili bir şey olduğunu söyledi.

CHP MİLLETVEKİLİ AĞYÜZ: GIDA, NAKİT PARA, BUZDOLABINDAN SONRA ŞİMDİ DE ALTIN

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, AK Parti iktidarının seçimleri kazanabilmek için her türlü seçim rüşvetini verdiğini, bunun gıda ile başladığını, sonra nakit paraya döndüğünü, ardından buzdolabı, çamaşır makinası gibi beyaz eşya dağıtımının yapıldığını, şimdi de altın dağıtarak seçmeni etkilemeye çalıştıklarını söyledi. Ağyüz, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Subaşı'nın konuşmasını TBMM'ye taşıyacağını vurgulayarak, "Başbakan belediye hizmetleri iktidar tarafından yapılır diyerek millete tehditler savuruyor. Bunların yanı sıra da AK Parti hükümeti seçimi kazanabilmek adına devlet kaynaklarını kullanarak her türlü yardımı yapıyor. Gaziantep'te ortaya çıkan görüntülerle AK Parti hükümeti ve Gaziantep'teki temsilcileri suçüstü yakalanmıştır. AKP hükümeti yarattığı yoksulluğu bu yolla örtbas etmeye çalışıyor. Ancak ben Gaziantepliler'in altın da dağıtılsa, para da dağıtılsa ya da başka türlü yardımlar da yapılsa buna prim vereceklerini sanmıyorum. Bu halk, 29 Mart'ta AK Parti'yi sandığa gömecektir" dedi.

CHP ADAYI MUSTAFA YILMAZ: "ALTIN DAĞITILIRKEN BUNLARI TESPİT EDİP GÖRÜNTÜ GETİRENE ÖDÜL BİR ALTIN DA BEN VERECEĞİM"

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yılmaz, gelişmeleri ibretle izlediğini ve AK Parti'nin seçim öncesi yaptıklarını kınadığını söyleyerek, "Bu altını kimler, nasıl dağıtacaklar çok merak ediyorum. Ama altın dağıtılırken tespit edip görüntü getirene ödül olarak bir altın da ben vereceğim. Çünkü bu sayede AK Parti'yi suçüstü yakalamış olacağız ve bugüne kadar el altından yapılanları ispat etmiş olacağız. Ben yıllarca milletvekili ve bakan olarak TBMM çatısı altında görev yaptım. Hiçbir dönemde AK Parti döneminde yapılan böylesine olumsuzluklar olmamıştı. Bir çok Başbakan ile çalıştım. Hepsi önce millet derdi ve ona göre davranırdı. Şimdi bakıyorum AK Parti hükümeti seçimleri kazanabilmek için her yolu mübah sayıyor" diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖKKEŞ ERUSLU: "ALTINI VARSA BİRKAÇ TANE DE BANA VERSİN"

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise Hüseyin Subaşı'nın böyle bir açıklama yapmasına şaşırdığı belirterek "O kadar çok altını varsa bana da birkaç tane versin" dedi. AK Parti olarak altın ya da para dağıtma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Eruslu, "İnsanların vicdanına parayla, altınla hükmedebilir misiniz? Herkes oyunu gizli veriyor. Yani altını versen, oyunu sana verdiğini nereden bileceksin? Olur mu öyle şey?" dedi. Eruslu, il yöneticisi Hüseyin Subaşı'nın Şahinbey bölgesinde AK Parti'nin seçim çalışmalarına aktif olarak katıldığını ve kendisiyle görüşeceklerini, durumu ile ilgili kararı yönetim kurulunda vereceklerini söyledi.

OĞUZELİ AKP BAŞKAN ADAYI ÖZTEKİN:
"BİZİM NE PARAMIZ VAR, NE DE DAĞITACAK ALTINIMIZ"

Merkez ilçe Oğuzeli AK Parti İlçe Belediye Başkan adayı Bekir Öztekin, konu hakkında henüz tam bilgisi olmadığını, bu konunun muhatabının il yönetimi olduğunu belirterek, "Böyle bir konuşma varsa bunun muhattabı il yönetimidir. Bizim ne dağıtacak paramız var, ne de altınımız. Ama böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu konuşmayı yapan kimse bunun hesabının sorulması lazım" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ: "BU KONU PARTİ İLE İLGİLİ"

Büyükşehir Belediye Başkan vekili Önder Büdeyri, bu konunun parti ile ilgili olduğunu, il yönetiminin mutlaka gereğini yapacağını ifade ederek, "Bana göre parti böyle bir açıklama yapmaz. Zaten böyle bir şey olacağını da düşünmüyorum. Bence bunların hepsi laf. Bir yanlışlık olabilir. Konunun detayını tam olarak öğrendikten sonra sağlıklı bir görüş belirtebilirim" diye konuştu.

"ALTIN DEĞİL, İŞ, EKMEK İSTİYORUZ"
Bu arada Habertürk'ün gündeme taşıdığı olayla ilgili Gaziantepliler de şaşkın. Vatandaşlar, "Bu nasıl iştir anlamadık. Ülkede işsizlik almış başını gidiyor. Esnaf kan ağlıyor, her gün fabrikalar kapanıyor. İnsanlar açlığa, sefalete mahkum ediliyor, bunlar seçimi kazanabilmek için altın dağıtılacağını söylüyorlar. Dağıtacakları altın bir ailenin kaç günlük geçimini sağlayacak. Biz altın falan istemiyoruz, iş istiyoruz, evimize ekmek götürmek istiyoruz" diye konuştular.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Gaziantep'te 'altın' kavgası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Polemik-
Buraya geçin: