Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Erdoğan Van'da konuştu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Erdoğan Van'da konuştu Empty
MesajKonu: Erdoğan Van'da konuştu   Erdoğan Van'da konuştu EmptyC.tesi Şub. 28, 2009 5:46 am

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'daki konuşmasında Aydın Doğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

''Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir. Ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir. Artık basının kendini sorgulama zamanı geldi de geçiyor" diye konuştu.

BU MEDYA GRUBU DAHA ÖNCE DE CEZA ALDI

Başbakan Erdoğan, bir medya grubuna vergi cezası verildiğini anımsatarak, şöyle devam etti: "Bir medya grubuna verilen vergi cezasından sonra meseleyi basın özgürlüğüne getirip, sözde bizim basına sansür uyguladığımızı, baskı altına aldığımızı iddia edenler var. Bizim medya eleştirilerimizi basın özgürlüğüne tehdit olarak duyuranlara bir çift sözüm var. Bir kere vergi cezası alan medya grubu daha önce de ceza aldı. Ama masaya oturup anlaştığı için o zaman uluslararası kuruluşlara 'Türkiye'de basın özgürlüğü kısıtlanıyor' diye şikayet etmediler. Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar. Bu sefer her yerde 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok' diyerek yaygara yapıyorlar. Benim eleştirilerimi de 'medyaya baskı' diye duyuruyorlar."

Erdoğan, "Bugüne kadar acımasızca hükümete, şahsıma, aileme yönelik karalama kampanyaları yaptınız, hala yapıyorsunuz, iftiralar attınız. Hangi baskıyla karşılaştınız. Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz sizi eleştirmeyeceğiz, kendimizi savunmayacağız. Böyle bir demokrasi olur mu? Yalan haberlerinizi tekzip ettik, bunu gazetelerinizde bile yayınlamadınız. Ticari imtiyazlar kazanmak için manşetlerinizi kullandınız. Rakip medya gruplarını yok etmek için çevirmediğiniz oyun kalmadı. Gazetelerdeki köşeleri sorumsuzca kullanıp kamu vicdanını hiçe saydınız" ifadelerini kullandı.

"BASIN ÇALIŞANLARINI KÖLE GİBİ KULLANDINIZ"

"Bizi işçi haklarını yok etmekle suçladınız ama kurumlarınızda sendikaları bitirdiniz" diyen Başbakan Erdoğan, "Basın çalışanlarını köle gibi çalıştırdınız. Basın ahlakı, insan hakları ve fikir namusu kavramları sizin sayenizde yerlerde süründü. Tüm anketlerde araştırmalarda en güvenilmeyen kurum olarak medya çıktı. Bunu gazetelerinizde haber bile yaptırtmadınız. Sürekli siyaseti, siyasetçiyi eleştirip duruyorsunuz. Peki ne zaman kendinizi sorgulayacaksınız? Türkiye değişiyor, gelişiyor ama siz köşelerinize kurulmuş tüm değişimlere direniyorsunuz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR"

Erdoğan, "Bu mitingi izleyen uluslararası basın aracılığıyla tüm dünyaya duyuruyorum, Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir. Bu yandaş medya Türkiye'nin AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, AB normlarını hayata geçiremiyor, halkın iradesine dayanan demokrasiyi, demokratik iktidarları hazmedemiyor. Hükümetleri yönetmeye kendi menfaatleri için kullanmaya alışmışlar ancak AK Parti iktidarı bir avuç imtiyazlı zümrenin iktidarı değildir. Milletin iktidarıdır. Ancak bu milletin menfaatlerini korur. Basının kendini sorgulama vakti geldi de geçiyor bile'' dedi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Erdoğan Van'da konuştu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Gündem-
Buraya geçin: