Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Murat Bardakçı'nın kitabı New York Times'ta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Murat Bardakçı'nın kitabı New York Times'ta Empty
MesajKonu: Murat Bardakçı'nın kitabı New York Times'ta   Murat Bardakçı'nın kitabı New York Times'ta EmptyPerş. Mart 12, 2009 2:41 pm

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Gazete Habertürk yazarı Murat Bardakçı’nın Ermeniler’in 1922’de katlettikleri Sadrazam Talât Paşa’nın belgelerine dayanarak yayınladığı “Talât Paşa’nın Evrak-ı Metrûkesi” isimli kitabına geniş yer ayırdı. Gazetenin, Bardakçı’nın “Zamanın hükümeti Ermeni nüfusu başka yerlere göndermek zorundaydı” şeklindeki sözlerine yer vermesi, Ermeni iddialarını desteklemesiyle bilinen New York Times’ta bir ilk olarak değerlendiriliyor.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta, Gazete Habertürk yazarı Murat Bardakçı’nın 1922 yılında Ermeniler tarafından katledilen Sadrazam Talât Paşa’nın özel arşivine dayanarak yayınladığı “Talât Paşa’nın Evrak-ı Metrûkesi” isimli kitabı ile ilgili olarak geniş bir haber yayınlandı.

Bardakçı, gazeteye verdiği demeçte “Tehcir Nazi benzeri bir politika yahut soykırım değil, bazı kanlı olayların sonucuydu ve zamanın hükümeti Ermeni nüfusu başka yerlere göndermek zorundaydı” dedi. Murat Bardakçı’nın tehcir kararında bazı Ermeniler’in Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ruslar’la çatışan Türk birliklerine saldırılar düzenlemesinin büyük etkisinin bulunduğunu söylediğini de yazarken, Ermeni tezlerini ve soykırım iddialarını desteklemesiyle bilinen New York Times’da, bu yönde bir açıklamanın ilk kez yer alması da dikkat çekti.

Gazetenin Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise imzasıyla yayınlanan haberde, Bardakçı’nın açıklamalarının ve kitabındaki ayrıntıların yanısıra, Ermeni iddialarını destekleyen bazı tarihçilerin görüşlerine de yer verildi. New York Times, Murat Bardakçı’nın “tehcirin bir soykırım olmadığı” ve her iki taraftan da hayatını kaybedenlerin gerçek sayısının hiçbir şekilde belirlenemeyeceğini söylemesine karşılık, Ermeni tezlerini destekleyen tarihçilerin karşıt sözleri de gazetede yeraldıo.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Murat Bardakçı'nın kitabı New York Times'ta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Medya-
Buraya geçin: