Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Türkiye'de her 6 kişiden birinde bu hastalık var

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Türkiye'de her 6 kişiden birinde bu hastalık var Empty
MesajKonu: Türkiye'de her 6 kişiden birinde bu hastalık var   Türkiye'de her 6 kişiden birinde bu hastalık var EmptyÇarş. Mart 11, 2009 3:33 pm

Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, Türkiye'de yetişkin her 6 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Çamsarı, yaptığı yazılı açıklamada, böbrek hastalıklarının son 20-30 yılda arttığını, hastalığın artışına dikkati çekmek amacıyla her yıl mart ayının ikinci perşembe gününün ''Dünya Böbrek Günü'' ilan edildiğini belirtti.

Türk Nefroloji Derneği'nce Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK desteğiyle Türkiye'de 15 bin gönüllü üzerinde CREDİT isimli büyük kitle araştırması yapıldığını bildiren Prof. Dr. Çamsarı, araştırma sonucunda, böbrek hastalıklarının ciddi bir sağlık sorunu haline geldiğinin anlaşıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Çamsarı, çeşitli derecelerdeki kronik böbrek hastalığının toplumun yüzde 17.5'inde var olduğunun ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

''Araştırmanın ilk sonucunda toplam 8 milyon kişinin değişik derecelerde böbrek hastalığı bulunduğu anlaşılmıştır. Bu durumda Türkiye'de yetişkin her 6 kişiden birisinde kronik böbrek hastalığı bulunmaktadır.

Yetişkin her 18-19 kişiden birisinde kritik düzeyde böbrek hastalığı var. Bu, gelecek yıllarda ne kadar ciddi sorunlarla karşılaşacağımızın önemli bir göstergesidir.''

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Türkiye'de her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gözleri sinsice kör eden hastalık!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Sağlık-
Buraya geçin: