Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Yaprak Dökümü yok satıyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

Yaprak Dökümü yok satıyor Empty
MesajKonu: Yaprak Dökümü yok satıyor   Yaprak Dökümü yok satıyor EmptyÇarş. Mart 11, 2009 3:14 pm

Tekirdağ'da, ünlü Türk yazarların kaleme aldığı romanlardan derlenen dizi filmlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek isteyen izleyicilerin, bu yazarların kitaplarını kütüphaneden ödünç aldıkları bildirildi.

Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cafer Caferoğlu, okuyucu sayısında geçen yıla oranla gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.

Araştırma yapmak için kütüphaneye başvuranların genellikle ilköğretim öğrencileri olduğunu ifade eden Caferoğlu, son dönemde ünlü Türk yazarların kaleme aldığı eserlerin dizi filmlere uyarlanmasıyla, yetişkin okuyucu sayısında da önemli bir artış kaydedildiğini belirtti.

Kütüphaneden alınan ödünç kitap sayısının roman bazında artış gösterdiğini vurgulayan Caferoğlu, bu artışta Türk yazarların eserlerinin dizi filmlerde kullanılmasının etkisi olduğunu kaydetti.

Reşat Nuri Güntekin'in ''Yaprak Dökümü'', ''Dudaktan Kalbe'', Halit Ziya Uşaklıgil'in ''Aşk-ı Memnu'', Ayşe Kulin'in ''Köprü'', ''Gece Sesleri''nin en çok ödünç verilen kitaplar arasında yer aldığını ifade eden Caferoğlu, şöyle devam etti:

İnsanların, dizi filmlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla hikayenin anlatıldığı kitabı ödünç alması, okuma alışkanlığını arttırdı.

Gözlemlerimize göre, bir roman almak için gelen okuyucular, diğer kaynak kitapları da karıştırıyor. Merak ettiklerini inceliyor. Kitap almak için gelen birçok okuyucu, uzun süre kütüphanemizde vakit geçirerek, birçok kaynaktan bilgi ediniyor.

Kütüphanemizde 2008 yılının ikinci yarısı itibariyle (otomasyon) sistemine geçtik. Yani ödünç verilen kitap adı, kaç kişiye verildiği ve reytingi sistemimizde kayıt altına alınıyor. Bu açıdan da baktığımız da Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu ve Çalıkuşu kitapları üst sıralarda yer alıyor.''

Caferoğlu, kütüphanede birden fazla ''Yaprak Dökümü'' ile ''Aşk-ı Memnu'' romanı bulunduğunu, bu kitapların kayıtlı üyelere ödünç verilmesi nedeniyle şu anda kütüphane raflarında bulunmadığını sözlerine ekledi.

AA
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
Yaprak Dökümü yok satıyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Kültür-Sanat-
Buraya geçin: