Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 AKP-MHP photoshop savaşı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

AKP-MHP photoshop savaşı Empty
MesajKonu: AKP-MHP photoshop savaşı   AKP-MHP photoshop savaşı EmptyÇarş. Mart 11, 2009 2:57 pm

Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin miting yaptığı Manisa'da iki parti arasında kavga çıktı. AKP Manisa teşkilatının "boylarının ölçüsünü aldılar" diye basına gönderdiği miting fotoğraflarında bazı kişilerin klonlandığı, yani aynı resim içine defalarca kopyalandığı ortaya çıktı. MHP'liler, "Bunlar sihirbaz Zati Sungur'u geçti. Resimde sahtekarlık yapan sandıkta da yapar" iddiasında bulundu.

Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

Geçtiğimiz hafta bir gün arayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağırlayan Manisa'da iki parti arasında miting kavgası çıktı. Kendi mitinglerinde 60 bin kişi olduğu iddiasında bulunan AKP Manisa İl Teşkilatı, basına "boylarının ölçüsünü aldılar" başlığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı iki ayrı mitingin fotoğrafını gönderdi. Ancak AKP tarafından gönderilen miting fotoğrafına photoshoopla insan eklendiğini öne süren MHP Manisa İl Başkanlığı, zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Mitingde aynı kişilerin fotoğrafın değişik yerlerine defalarca kopyalandığı ortaya çıktı. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise, "İki miting arasındaki insan farkını göstermek istedik" açıklamasında bulundu.

"BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR"
Geçtiğimiz Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingten iki saat sonra AKP Manisa İl Başkanlığı, Manisalı gazetecilere bir açıklama gönderdi. Açıklamada geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı parti mitinginde yer alan bir fotoğraf ve MHP'li Bahçeli'nin katıldığı mitingden çekilmiş bir fotoğraf yer aldı. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz'ın imzasıyla yapılan açıklamada "Değerli Manisalılar; hepinizin medyadan takip ettiği üzere MHP mitingini de görmüş olduk. AKP mitingine dil uzatanlar boylarının ölçüsünü aldılar. AKP mitinginde Cumhuriyet Meydanı, sokaklar ve caddeler tıklım tıklım dolu olmasına rağmen 20 bin kişi olduğunu iddia edenler, kendi mitinglerini de gördüler. Onların deyimiyle o zaman kendi mitinglerinde 5 bin kişi bile yoktu. Gelen insanları da çevre illerden getirdikleri ortada. 40-45 otobüs, 30-35 minibüs, 20-25 midibüs dolusu insan getirerek alanı doldurmaya çalıştılar. Bunu diğer partililer gibi haybeye söylemiyorum. Şehir giriş çıkışlarında bulunan arkadaşlarımızın tespiti üzerine bunları söylüyorum. Bunların seçimler yaklaştıkça paçaları tutuşuyor ve kime laf atacaklarını şaşırdıkları için böyle bir komik duruma düşüyorlar. Eğer halkımızı milletim izi düşünseler, vatandaşlarımız için nasıl hizmet yapabiliriz düşüncelerinde olsalardı bugün bu mitingdeki kişi sayısı problem olmazdı. Bunların milletle alakası yok. Milliyetçiyiz diyorlar milletle alakaları yok" denildi.

ZATİ SUNGUR GİBİ
Ancak AKP tarafından gönderilen miting fotoğrafına photoshopla insan eklendiğini öne süren MHP Manisa İl Başkanlığı, zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Açıklamada, AKP Manisa İl Başkanlığı'ndan yollanan resimler üzerinde Adobe Photoshop programı aracılığıyla oynama yapıldığı öne sürüldü. Bir kişiden üç ?beş kez çoğaltmada bulunulduğu ve bu sayede miting alanındaki boş alanların doldurulduğunu iddia eden MHP'liler, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na bakan Milli Eğitim Müdürlüğü binasının da 10 metre arkaya doğru kaydırıldığını iddia etti. MHP Manisa İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar konuyla ilgili olarak "Bunların utanma duyguları kalmamış. Belediye ve devletin imkanlarını kullanmayı marifet sayıyorlar. O da yetmiyormuş gibi mitinglere gelen insanları kopyalama metoduna başvuruyorlar. Bu yolla insanların onurlarıyla oynamayı hiçe sayıyorlar. Neyi nasıl kopyalayıp yaparlarsa yapsınlar. Dijital ortamda insan kopyalayarak eski ünlü sihirbaz Zati Sungur'u da geçti bunlar. Böylesine ucuz sihirbazlıklarla bir yere varamazlar. Üstelikte yaptıkları cambazlığı bir marifetmiş gibi medya merkezlerine atmışlar. 29 Mart'ta her türlü seçim hilesine başvuracaklarının işaretidir bunlar" dedi.

KALABALIK GÖSTERMEK İSTEDİK
Adalet Kalkınma partisi (AKP )Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise, kopyalama olayının olmadığını sadece iki miting arasındaki kalabalık farkını yansıtmak amacı ile bir açıklamada bulunduğunu basın merkezine de basın bürolarının elektronik posta adreslerine iki miting resimlerinin yollanması talimatını verdiğini belirtti. Uyumaz, "Biz insan kopyalayarak böylesi bir yolu seçmeyiz. Basın merkezlerine gönderilen resimleri incelemedim. Siz sadece benim basın açıklamamı ve resmimi koyun yeterli olur" diyerek konuya fazla açıklık getirmedi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
AKP-MHP photoshop savaşı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Polemik-
Buraya geçin: