Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TÜBİTAK'ta Darwin depremi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

TÜBİTAK'ta Darwin depremi Empty
MesajKonu: TÜBİTAK'ta Darwin depremi   TÜBİTAK'ta Darwin depremi EmptyÇarş. Mart 11, 2009 2:49 pm

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu'nda Darwin krizi yaşanıyor.
TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. Çiğdem Atakuman, Evrim Teorisi’nin kurucusu Charles Darwin’i derginin mart sayısının kapak konusu olarak belirlediği gerekçesiyle, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci tarafından görevden alındı.

KAPAK DEĞİŞTİ

Milliyet Gazetesi'ndeki habere göre görevden alınma sonrasında Darwin konusu yerine "Küresel İklim Değişikliği" kapak konusu olarak belirlendi

CHP'Lİ VEKİLDEN BAŞBAKAN'A SORU

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik Dergisinin Darwin fotoğraflı kapağının değiştirilmesini, Meclis gündemine getirdi.

Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TÜBİTAK'ın Bilim ve Teknik Dergisinin, evrim teorisinin kurucusu Darwin'in fotoğrafı ile hazırlanan kapağının değiştirildiğinin kamuoyuna yansıdığını ifade etti.

Hüsnü Çöllü, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Bilim ve Teknik Dergisinin, Mart 2009 sayısı için Yayın Kurulu toplantısı yapılmış mıdır, yapılmış ise hangi tarihte yapılmıştır? Toplantıya kimler katılmış ve derginin kapak konusu olarak hangi konu seçilmiştir?

Derginin, Darwin fotoğrafı ile hazırlanan kapağının değiştirilmesi ve Darwin ile ilgili hazırlanan bölümün çıkarılmasının gerekçesi nedir?

Derginin kapağına ve içeriğine, baskı aşamasında müdahale edilmesi, sansür değil midir? Bilim kuruluşunda böylesine bir uygulamaya izin verilmesi, kabul edilebilir bir durum mudur? Böylesine bir değişiklik, TÜBİTAK Başkan Yardımcısının kişisel müdahalesi ile olamayacağına göre, karar nasıl alınmıştır?''

Çöllü, ayrıca '' UNESCO tarafından 2009 yılı 'Darwin yılı' olarak ilan edilirken ve birçok uluslararası bilim kuruluşu bu konuda uluslararası boyutlarda etkinlikler gerçekleştirirken, TÜBİTAK bunu görmezden mi gelecektir?

Bilim ve Teknik Dergisinin Mart 2009 sayısı ile ilgili yaşanan bu süreci onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsanız, konunun incelenmesi ve soruşturulması için bir girişimde bulunacak mısınız?'' diye sordu.

AJANSLAR
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
TÜBİTAK'ta Darwin depremi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Medya-
Buraya geçin: