Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Forumdan yararlanmak için üye olunuz
Haber
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haber

Gündem haberleri
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 "Siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Haberinolsun
Administratör
Administratör
Haberinolsun


Ruh hali : sakin
Mesaj Sayısı : 2276
Rep gücü : 1511
Rep puanı : 21
Kayıt tarihi : 26/02/09
Yaş : 34
Nerden : Sakarya

"Siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez" Empty
MesajKonu: "Siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez"   "Siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez" EmptyC.tesi Mart 07, 2009 2:26 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Mersin mitinginde yaptığı konuşmada Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "AK Parti, Irak'ta aşiret reislerine, dağlarda teröristlere esir olmuştur. Tayyip Erdoğan, senin siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez" dedi.

Ümit SAAT - Murat PANCAR / MERSİN (AJANS HABERTÜRK)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de seçim startını verdi. Metropol miting alanında yaklaşık 12 bin kişiye hitap eden Bahçeli, sözlerine "Başbakan her gittiği yerde bizim hala meydanlara inemediğimizi, vatandaştan kaçtığımızı söylüyor" diyerek başladı. MHP lideri, "Bizim emrimizde devletin helikopterleri, bizlere insan toplayan kamu görevlileri, resmi araçlarımız ve belediye zabıtalarımız yok" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE EZİKTİR, YOKSULDUR"
"Türkiye tarihinin en talihsiz yıllarını yaşamaktadır" diyen Bahçeli, "Türk milletinin etrafındaki çember giderek daralmıştır. Ağır bir kuşatma etkisini göstermektedir. Türkiye geçtiğimiz 6 uzun yıl içerisinde yorulmuştur. Artık Türkiye, eziktir, yoksuldur, çaresizdir. Hepiniz şahitsiniz; milletimiz yargılanmıştır. Değerlerimiz tartışılmış, tarihimiz sorgulanmıştır" dedi.

AK Parti'nin her alanda teslim bayrağını çektiğini iddia eden Bahçeli, "Irak'ta aşiret reislerine, dağlarda teröristlere, Kıbrıs'ta Rumlara, tarihte Ermenilere, sokakta suçlulara, meydanlarda bölücülere teslim olmuştur. Sıra Türkiye'yi teslim etmeye geldi. Ancak biz buna asla göz yummayacağız" diye konuştu.

"PKK'NIN SİYASİ SÖYLEMLERİNİ SAVUNDUN"
Başbakan Erdoğan'a bir de soru yönelten Bahçeli, "Başbakan, Türkiyelilik iddiasıyla bin yıllık kardeşliği tartışmaya açmıştır. Milletimizi 36 etnik parçaya bölerek nasıl milliyetçi olunmaktadır? Bu böldüğün gruplar için Türkçe dışında yayın, eğitim, üniversite kürsüsü açarak, PKK'nın bütün siyasi söylemlerini savunarak nasıl milliyetçi kalınmaktadır? Senini siyasi sicilin de zaten milliyetçi olmaya müsaade etmez. Sen Orta Asya neresi, Orhun nereden akar haberin bile yokken; milliyetçi ülkücüler kalplerinde oraları taşıdı. Bugün Erbil ve Ermeni lobileri ile kucaklaşırken biz büyük milletimizle hep varolduk" ifadelerini kullandı.

"KRİZ VATANDAŞIN BAĞRINA SAPLANDI"
Bahçeli global ekonomik krizin sancılarının Türkiye'de de var olduğunu, Başbakan'ın çizdiği pembe tablodan eser olmadığını iddia ederek "Kriz teğet geçmedi; vatandaşın bağrına saplandı" dedi. AK Parti'nin, 22 Temmuz seçimlerini tehdit, şantaj ve istismarla kazandığını öne süren Bahçeli, "Huzur ve refah arayan milletimizin arayışları, karşılık bulamamıştır" diye konuştu.

"CHP ÇARŞAFA DOLANDI"
Devlet Bahçeli, "Bir yanda inançlarımızı dilinden düşürmeyen, milletimizin duygularını istismar eden samimiyetsiz AK Parti hükümeti, diğer yanda ise devleti ve laikliği savunma iddiasıyla ortaya çıkarak, yüksek öğretimde başörtüsüne ve ardından da çarşafa dolanan CHP vardır. Bütün gelinen noktaların gerginliklerin, krizlerin kaynağı bunlardır" şeklinde konuştu.

"OSMANLI TOKADINI İNDİRİN"
"Bakan çocukları işadamı olurken, vatandaşın çocuğu ne yapacağını bilemez durumda" diyen Bahçeli, olduğunu iddia ederek, "Başbakan'ı hep uyardık ama, ?bize yangına körükle gitmeyin' dedi. Testini su akarken dolduracaktın. Ama şimdi geç kaldın. Testi kırıldı su kurudu. Ortada milyonlarca işsiz var. Ülken için, siyasi rüşvetleri veren istismarcılara Osmanlı tokadını indirin" diye konuştu.

''İŞ İŞTEN GEÇMEDEN HERKES İYİ DÜŞÜNMELİDİR''

''İş işten geçmeden herkes iyi düşünmelidir. Sorun birliğimizi parçalayacak boyuttadır'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sorun milletimizi etkisiz hale getirecek düzeydedir. Siz bunlarla oyalanırken ülke altımızdan gitmektedir. Bin yıllık kardeşliğimiz sinsice zedelenmektedir. Kutuplaşma devletle milleti karşı karşıya getirmektedir. Milletimiz yapay ayrımlarla cepheleşmektedir. Biz bunun farkındayız ve uyarıyoruz, büyük Türk milleti ülke senin, karar senin. Artık uyanmış olmalısınız. Gün kısır tartışmaların günü değildir, gün birleşme, bütünleşme, saflarımızı sıklaştırma günüdür. Gelin Türkiye'yi hep birlikte inşa edelim.

Sayın Başbakan devletin imkanlarıyla açılış masraflarıyla ülkeyi dolaşırken, muhalefete dil uzatmaktan geri kalmıyor. Birilerine diyor ki, (Bunlar Sivas'ın ötesine geçemez), birilerine diyor ki (Siz Türkiye'nin batısına gidemezseniz) Ne demek istiyorsunuz sayın Başbakan, dilinin altındaki bakla nedir? Birleştirici ol, kaynaştırıcı ol, çözüm üreten ol. Bu üslupla ülkeyi felakete sürüklüyorsun, sen de felaketin öncüsü oluyorsun. Bay bölen olma, Başbakan olarak, Türkiye'yi kucakla. Sayın Başbakan bu gidişle bay bölen olacaksın. Şimdi bay bölen olarak siyasette yerini alarak, Türkiye'nin bölünüşünü kışkırtma, Türkiye'yi tahrik etme. Kim isterse nereye ne zaman gideceğini bilir. Elbet bizim de bir bildiğimiz vardır.''
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://haberinolsun.yetkinforum.com
 
"Siyasi sicilin milliyetçi olmaya yetmez"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Haber :: Haber :: Polemik-
Buraya geçin: